מתכון לקרמבו ביתי

לפני המון שנים, מצאתי את עצמי יושבת במסעדה ומתחרה בתחרות קרמבו. אכלתי בערך 20 יחידות וחשבתי שהערב יגמר במיון. אני זוכרת שבסוף הערב אמרתי לעצמי שאני עם קרמבו סיימתי. אז זהו- שלא, מבחינתי חורף בלי קרמבו הוא לא חורף וברור שהקרמבו ואני עדיין ביחסים טובים. אז לכל המכורים, שרוצים קרמבו כל השנה – הרי לכם מתכון מנצח.

 

 

המרכיבים:

לעוגיות:

חבילת ביסקוויטים עגולים בטעם חמאה או בכל טעם שאוהבים.

 

לקצף:

200 גרם סוכר

70 מ"ל מים- כ 1/3

3 חלבונים

1 שקית סוכר וניל

 

לציפוי:

500 גרם שוקולד חלב

3 כפות שמן

 

 

בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר. תחילה יש  לערבב קלות, כאשר זה רותח ומבעבע מפסיקים לערבב וממשיכים בבישול כ-5 דק נוספות. מורידים מהאש.

במיקסר מערבלים את החלבונים את הסוכר וניל במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב וסמיך (כ 5 דק). מוסיפים לתערובת בצורה איטית את הסוכר הנוזלי וממשיכים להקציף עוד כ 5-6 דק עד שהתערובת מעט מתקררת. צריך להתקבל קצף יציב מבריק ודביק.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף. מסדרים את העוגיות, ומתחילים ליצור על כל עוגיה קרמבו…(בעזרת התערובת שבשקית זילוף)

מעבירים את כל הקרמבו שנוצרו למקפיא לכ- 15 דק.

מחממים במיקרוגל את השוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים.

מעבירים לכלי שיהיה עמוק ונח לטבול את הקרמבו בפנים למטרת הציפוי.

מתחילים לצפות את הקרמבו בשוקולד

מעבירים לקירור.

 

*ניתן לצפות גם בשוקולד לבן, שוקולד מריר, סוכריות ועוד.

*לכל אוהבי ה"גלידה חמה" ניתן להכין את אותה תערובת ולהזליף לתוך גביע במקום על עוגיה.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה