האופציה השפויה: מתכונים ללביבות דלות קלוריות

מעבר לערך הקלורי של הלביבות והסופגניות – מאכלים מטוגנים עשירים בשומן וסוכר. אז מה הפתרון, לא לאכול בכלל? כמובן שלא. הנה שני מתכונים ללביבות בריאות – מתוקות ומלוחות -אלטרנטיבה בריאה ולא פחות טעימה ללביבות המסורתיות המטוגנות.

 

מתעקשים לטגן? הקפידו על הכללים הבאים:

טיגון בשמן עמוק בניגוד למקובל לחשוב, כאשר הטיגון מתבצע בשמן עמוק, פחות שמן נספג באוכל שכן זמן הטיגון מתקצר ולכן טיגון בשמן עמוק הנו עדיף.

 

השתמשו בשמן איכותי – שמן נוטה להתחמצן בטיגון וליצור רדיקלים חופשיים שהם חומרים המזיקים לבריאות. אפשרות טובה יכולה להיות שמן קנולה איכותי מכבישה קרה. שמן זית אינו מתאים לטיגון זה, שכן יש לו נקודת עישון נמוכה (נשרף בטמפ' נמוכות).

 

הקפידו להחליף את השמן ולא למחזר אותו שמן שרוף ומשומש מכיל רדיקלים חופשיים שהם חומרים המזיקים לבריאותנו.

 

הקשיבו לסבתא – שיטת סבתא עתיקה לטיגון הנה הוספת גזר לשמן: הגזר עשיר בנוגדי חמצון אשר מנטרלים את הרדיקלים החופשיים הנוצרים בטיגון, ולכן מומלץ להוסיף חתיכת גזר לסיר הטיגון.

 

רצוי לטגן סופגניות ולביבות גדולות ולא קטנות – כך כל סופגניה/לביבה תספוג פחות שמן. הסיבה? גיאומטריה פשוטה: שטח הפנים ביחס לנפח במאכל גדול הנו קטן יותר לעומת יחס זה במאכל קטן, ולכן כמות השמן הנספגת קטנה יותר.

 

צילום: shutterstock

 

לביבות בטטה וקינמון אפויות

הרכיבים:

5 בטטות מגוררות

2 ביצים

5 כפות קמח מלא

3 כפות סוכר

1 כף קינמון

1 יוגורט 0% שומן

1 כף אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

שמים את הבטטות המגוררות במיקרוגל למשך 10 דקות לבישול חלקי. לאחר הבישול מערבבים עם שאר הרכיבים מלבד אבקת הסוכר, יוצרים לביבות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-40 דק' שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד להזהבה. מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

 

צילום: shutterstock

 

לביבות קישואים עם מטבל יוגורט

הרכיבים:

4 קישואים מגוררים

1 כוס חלב 1% שומן

1/2 קוטג' 3% שומן

1 ביצה

1 כוס קמח מלא

מלח, פלפל

ספריי שמן לטיגון

 

למטבל יוגורט:

1 יוגורט 0%, 2

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

 מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הרכיבים ומטגנים בספריי שמן על מחבת טפלון non stick כ-5 דק' מכל צד, עד להזהבה. הרוטב- מערבבים את כל הרכיבים.

תגובות (0)
הוסף תגובה