צמחונות וטבעונות: 5 מסעדות מומלצות בעולם

בזכות גורו הטבעונות, גארי יורופסקי, נחשפנו כולנו לטרנד הטבעונות המתפתח בישראל. עבור הטבעונים (והצמחונים, כמובן) כל יום הוא יום ללא בשר, דגים, מוצרי חלב וביצים. מעבר לטרנד, מדובר באורח חיים שנטען שהוא בריא יותר ומאריך חיים. אז אם החלטתם לנסות – כשנמצאים בבית אז עוד אפשר להסתדר, אבל מה עושים כשרוצים לטייל בכיף בעולם ולא להתפשר כל הזמן? מחפשים מסעדות טבעוניות וצמחוניות ששמן יצא למרחוק ומאמצים אותן בחום. הנה חמש המלצות שוות ומנומקות:

 

1. RASA לונדון

אחרי שהשף העירום, ג'יימי אוליבר, המטיר על מסעדת Rasa הלונדונית פרץ של מחמאות והמלצות, נשאר רק להגיע לאחד הסניפים ולהתענג על אוכל טבעוני וצמחוני מוקפד, טרי וטעים.

 

צילום: אתר RASA

 

המסעדה המפורסמת של הרשת היא Rasa N16 בלונדון, ותוכלו לזהות אותה לפי הדלת הצבועה בוורוד פוקסיה. התפריט מגוון מאוד וכולל שפע של מנות טבעוניות בעיקר על בסיס המטבח הטרופי של דרום הודו. השף גדל שם והתפריט מושפע מאוד מתבלינים כמו ג'ינג'ר, הל, תמרהינדי ופלפלים חריפים, לצד הרבה מאוד ירקות, דגנים וקטניות.

 

מה בתפריט: למשל פנקייקים דקיקים עשויים מאורז הממולאים בתבשיל עשיר של תפוחי אדמה, בצל וג'ינג'ר, מוגשים לצד צ'אטני קוקוס; תבשיל של שעועית, תפוחי אדמה, כרובית וירקות נוספים בקארי; מרק של שלושה סוגי עדשים מתובל בכוסברה, שום ופלפל שחור, ועוד. יש מבחר אדיר של מנות נוספות, ממנות קטנות ועד תבשילים ומרקים משביעים, מנות על בסיס אורז וגם קינוחים.

 

צילום: אתר RASA

מחירים:  ראשונות ומרקים – 3.25 פאונד, עיקריות 6.5-4.5 פאונד, מנות אורז 2.75 פאונד

 

כתובת: 55 Stoke Newington Church Street, לונדון. לאתר האינטרנט

 

 

2. Le Grenier de Notre Dame, פריז

אם קוראים ביקורות על מסעדת Le Grenier de Notre Dame בפריז, המילה הנפוצה ביותר שעולה מהן היא "חוויה". הכוונה היא שהמסעדה, הסביבה שבה היא נמצאת (נוטרדאם בפריז אלא מה) וכמובן האוכל, משתלבים היטב כדי ליצור עבור הסועד מסע קולינרי מעניין. חלק מחומרי הגלם אורגניים והיא נחשבת המסעדה הראשונה בפריז שאימצה את הבישול המקרוביוטי.

 

המסעדה המשפחתית, הפועל משנת 1978, מציעה מגוון מנות המבוססים על גידולים עונתיים ומקומיים, למשל עכשיו אפשר למצוא הרבה עולש (אנדיב), מיני דלעות, ירקות שורש, כרוב ועוד.

 

צילום: אתר המסעדה

מה בתפריט: תבשילי קדירה עם קוסקוס מלא, חומוס, ירקות וסייטן (מתבשל בטאג'ין); המבורגר מטופו המוגש עם ירקות נאים; תבשיל חיטה ואורז חום מלא, סלק ותפוחי אדמה; ממרח (פטה) העשוי מירקות נאים; מגדל של אבוקדו ומנגו מתובלים; נקניקיות מסויה בתיבול אסייתי המוגשות עם אצות, אורז חום מלא וירקות ועוד. בגזרת הקינוחים מוגשים במסעדה בראוניס משני סוגי אגוזים, מוס שוקולד טבעוני, קרפ אורגני עם שוקולד וקרמל.

 

מחירים: 15.5 אירו לסועד לעסקית בצהריים, 17.5 אירו לעסקית בערב ובסופי שבוע

כתובת: 18, rue de la b?cherie, פריז. ולאתר האינטרנט

 

 

3. Blossom , ניו יורק

בכל הנוגע לאוכל בריא, הבשורה בארצות הברית מגיעה בדרך כלל מהחוף המערבי, מקליפורניה שטופת השמש וברוכת המודעות הבריאותית. אבל ניו יורק, כמו ניו יורק, יודעת לאמץ טרנדים במהירות ובסטייל.

 

לא חוזרים מחו"ל בידיים ריקות

שוקולד Lindt Silver – שוקולד מריר איכותי במיוחד עם אגוזי לוז, מתנה שתשאיר טעם טוב בפה גם לאחר ביקור קצרצר בחו"ל

שוקולדים ודברי מתיקה נוספים במחירים השווים ביותר, ניתן למצוא רק בדיוטי פרי

זה המקרה עם מסעדת Blossom, או ליתר דיוק רשת המסעדות הנחשבת (יש בניו יורק שלושה סניפים).

 

הסניף המומלץ הוא זה הממוקם בלב הווסט וילג', ומה שמדהים הוא שמדובר במסעדה טבעונית וצמחונית רומנטית המתאימה לארוחה זוגית לאור נרות ואח. מגזין טיים אאוט ניו יורק אף הכתיר את Blossom כמה פעמים כמסעדה הטבעונית הטובה בעיר.

 

מה בתפריט: קרפצ'ו סלק מתובל בשמן זית ובחומץ בלסמי המוגש עם תאנים שהושרו בתחמיץ; קרם ארטישוק עם ממרח קייל ונאצ'וס מתירס הנעשים במקום; מגוון פטריות המוגשות על מחית כרובית, ריבת בצל מתקתקה ותפוחי אדמה פריכים; ספגטי מקינואה ברוטב פסטו העשוי מעלי מנטה ושקדים, לצד קייל, עגבניות שרי, גזר ובצל; מנת קינואה עם מגוון עשבי תבלין, זוקיני ועגבנייה צלויים, תירס, פלפלים, צנוברים ובצל סגול, ועוד. בגזרת הקינוחים אפשר למצוא עוגת בננה ממולאת בגנאש שוקולד וויסקי מקורמל, קראמבל של אפרסקים ותותים וקינוחים מקוריים אחרים.

 

אפשר לבקש מנות ללא גלוטן, ללא סויה, ללא מוצרי חלב וללא אגוזים, למי שאלרגי. כיאה למסעדה רומנטית מוקפדת יש תפריט יינות מעניין (יש אפילו יינות מישראל).

 

 

מחירים: 13-8 דולר למנות ראשונות, 14-13 דולר לסלטים, 21-13 דולר לשאר המנות

כתובת: 41 Carmine st., ניו יורק. לאתר האינטרנט

 

 

4. T's Restaurant, טוקיו

יש יעדים בעולם שידוע שבהם אוכלים כל מה שזז. יפן הוא אחד מהם. למצוא מסעדה טבעונית לגמרי בטוקיו אינה המשימה הכי פשוטה בעולם, כי נדמה שאם אין בשר במנה אז יהיו בה דגים, פירות ים או לפחות רוטב דגים וביצים.

 

T’s Restaurant שמה לה למטרה לקדם את בריאותם ורווחתם של הסועדים בה על ידי הגשת מזון טבעוני מזין, כך לפחות מכריזים בעלי המסעדה באתר האינטרנט שלהם. בעוד שמסעדות במערב מפלרטטות על המתח הדק אך המשמעותי שבין טבעוני וצמחוני, במסעדת T היפנית לא משתמשים בכלל בבשר, בביצים או במוצרי חלב. התפריט מורכב מירקות טריים ותוצרי סויה כדי ליצור מגוון של מנות טעימות, כולל מנות אתניות יפניות, מערביות, סיניות ואחרות.המסעדה ממוקמת בתוך תחנת הרכבת של טוקיו, מה שמאפשר לקחת אוכל לדרך.

 

צילום מתוך אתר המסעדה

 

מה בתפריט: נגיסי "בשר" מסויה קריספיים ומטוגנים ברוטב; סלט עשיר של פירות וירקות אקזוטיים, שחלקם אינם מוכרים לחיך המערבי המוגשים עם רטבים מקוריים עשירים; לזניה העשויה מסויה, פסטה וירקות; המבוגר ופיצה טבעוניים; מאפה אורז המכוסה ברוטב סמיך וקרמי; מגוון גדול של מרקי ירקות, דגנים וקטניות כמו מרק קארי; דאמפינג'ס עשויים מירקות, ועוד מנות מרחבי תבל. בגזרת המתוקים יש קרם ברולה טבעוני, מגוון עוגות טבעוניות ועוגת שוקולד עשירה.

 

מחירים: ארוחת 4 מנות – 55 דולר לסועד, ארוחת 3 מנות על טהרת המזון הנא – 58 דולר לאדם, ארוחה בת 5 מנות – 72 דולר לסועד; אפשר לסעוד גם מנות בודדות ואז המחירים נעים סביב 8-6 דולקים למנות ראשונות וקטנות, 20-10 דולר למנות גדולות יותר

כתובת: Tokyo Station, 1F, Keiyo Street, טוקיו. לאתר האינטרנט

 

 

5. Millenium, סן פרנסיסקו

מסעדת Millenium בסן פרנסיסקו היא מסעדת גורמה מוקפדת, עם מפות לבנות מעומלנות ועיצוב יוקרתי. מדובר במסעדה המעניקה חוויית אוכל גורמה המבוססים על מנות טבעוניות וצמחוניות, בריאות וידידותיות לסביבה. "אנו שואפים להפוך את האוכל הצמחוני לכיף מרגש", נכתב באתר של המסעדה, "המסעדה שוכנת בלב הליבה של עיר אוהבי אוכל, ומחויבת לשמירה על המסורת".

 

מגזין סן פרנסיסקו כתב כי המסעדה "מסקרנת אפילו טורפי בשר מסורים". ובהתאם המחיר לא זול – 58-42 דולר לאדם לארוחה, לא כולל יין.

 

צילום: renee comet, מתוך אתר המסעדה

 

מה בתפריט: סלט חורפי של טופו מעושן, תפוחים מושחרים מארקנסו, תפוחי אדמה צלויים, כרוב ואגוזי מלך ברוטב של חומץ תפוחים מצומצם; ריזוטו דלעת, קוקוס, בוק צ'וי וגזר; אגוזי קשיו צלויים עם פולנטה, שום, ירקות שורש, יין אדום, עדשים שחורות ובייבי ארטישוק; פטריות פורטבלו ממולאות בפלפלים, מחית שעועית, קייל, עגבניות וזיתים לצד סלסלת אבוקדו; תמרים ממולאות בפיסטוקים בתיבול תפוזים, קינמון וצ'ילי, ועוד. גם הקינוחים לא נופלים ברמת התחכום: עוגת דלעת וג'ינג'ר בזיגוג רום ואקלייר ממולא בגנאש שוקולד, רוטב קרמל, אגוזים ופרנג'ליקו הם רק שניים ממבחר הקינוחים.

 

כתובת: 580 Geary Street, סן פרנסיסקו. לאתר האינטרנט

תגובות (0)
הוסף תגובה