מחקר: עגבניות עשויות למנוע סרטן השד

עגבניות נחשבות ל"כוכבות" של הירקות, מאחר והן מכילות שורה של ערכים תזונתיים בהם: ויטמינים  ו-C, סיבים תזונתיים, קרוטנואידים שאחראים על הצבע של הפרי וליקופן ששייך לקבוצת הקרטנואידים ולאחד מנוגדי החמצון החשובים לגוף. עוד יתרון מובהק- הן גם דלות קלוריות וכל עגבניה מכילה בממוצע כ- 22 קלוריות.  

 

שורה של מחקרים הוכיחו בעבר שהליקופן עשוי לסייע במניעה והתפשטות של תאי סרטן השד, סרטן הערמונית ואף שורה של מחלות לב כליליות.

 

אחד המחקרים המדוברים הוא זה שנערך באוניברסיטת הרווארד בקרב קבוצת מחקר של 48 אלף גברים, מצא שגברים שאכלו לפחות 10 מנות של רוטב עגבניות או עגבניות בשבוע, נהנו מסיכון מופחת של 45% לחלות בסרטן הערמונית.

 

עכשיו מגיע מחקר נוסף מאוניברסיטת אוהיו, שנערך על 70 נשים לאחר גיל המעבר שמצויות בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד. המחקר, שפורסם במגזין האנדוקרינולוגיה והמטבוליזם מצא כי תוספת של אבקת עגבניות ביום מעלה את הרמה של ההורמון אדיפונקטין בכ-9 אחוזים. אדיפונקטין מסייע לגוף לשרוף יותר שומן בגוף ומשפר את יכולתו של הגוף לאחסן עודף קלוריות כשומן.

 

צילום: SHUTTERSTOCK

 

הקשר בין סרטן השד לעודף משקל

הסיכון לחלות בסרטן השד עולה ככל שנשים סובלות יותר מהשמנה ועודף שומן ולכן תזונה עשירה בעגבניות ומוצרים המבוססים על עגבניות עשויים להוריד את הסיכון של אדם להצטברות שומן בגוף  ובכך להפחית את הסיכון לסרטן השד.

 

כמה זה מספיק ?

במסגרת המחקר קיבלה קבוצת הנשים 25 מ"ג ליקופן בכל יום (כמות המצויה בגרם של רסק עגבניות או בשתי עגבניות בינוניות). כדי לספק לגוף את אותה הכמות, צריך לאכול מדי יום עגבניות טריות, מיובשות, מיץ או מרק עגבניות. ליקופן הוא חומר מסיס בשומן, אם תאכלו במקביל גם מעט אבוקדו או שמן זית – תגבירו את הספיגה של הגוף. יכולה להגביר את הספיגה של הגוף של התרכובות מועילות הללו.

תגובות (0)
הוסף תגובה