טפיוקה, למי שתוהה מה מקורם של הפנינים המוזרות האלה, הן מופקות משורש הקסאווה או מניהוט שמקורו בדרום אמריקה וגידולו נפוץ כיום באפריקה, אסיה דרום אמריקה, שם הוא מהווה מרכיב בסיסי בתזונה יחד עם אורז. זהו שורש עמילני של שיח נמוך, שמכינים אותו באופנים שונים, גם בצורתו הגולמית.כאן נשתמש בפנינים שמכינים מהשורש הטחון והמיובש.
הטפיוקה פחות מוכרת בארץ ואין לה את ההקשר של אוכל לעניים שנקשר בשמה במדינות בהן היא נפוצה,כך שאפשר בשמחה להכין ממנה קינוח אקזוטי ומיוחד.התוצאה המתקבלת מרעננת בימים חמים ובעל מרקם כייפי ומיוחד.כדי שפניני הטפיוקה לא ידבקו זו לזו צריך לבשל אותן בהרבה מים רותחים,ביחס של 1 ל 5, בין הטפיוקה למים.
החומרים (כ- 5 מנות:)
1כוס פניני טפיוקה קטנים
1כוס חלב קוקוס
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
כוס פירות עונתיים חתוכים לקוביות
ההכנה:
מרתיחים בסיר 5 או 6 כוסות מים, וכשהם רותחים מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד,במשך כ 25 דקות.
הטפיוקה מוכנה כשהיא שקופה לגמרי, בלי נקודה לבנה באמצע.
בשלב זה מסננים אותה, שוטפים במים קרים במסננת ומעבירים לקערה.
מוסיפים את חלב הקוקוס.
בסיר קטן מבשלים חצי כוס סוכר עם כוס מים עד שהסוכר מתמוסס, ומוסיפים לטפיוקה.
מעבירים לצינון במקרר.
לפני ההגשה מסדרים את הפנינים בכוסות אישיות, ומפזרים מעל קוביות של פירות.