עוגת גבינה דלת קלוריות

המצרכים:

לעוגה:

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

3 מיכלים של גבינת תנובה 5 אחוז דלת נתרן

2 כפות גדושות של קורנפלור

חצי קופסא של אינסטנט פודינג וניל

גרידת לימון מלימון אחד

כפית חמאה/מרגרינה

 

לציפוי:

1 יוגורט 0 אחוז של תנובה

2 שקיות סוכר וניל

כ-15 תותים חתוכים לחצאים

 

אופן ההכנה:

מפרידה בין החלמון לחלבון בחמש ביצים. את החלבון מקציפה עם 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף קשה (סמיך ועמיד). את החלמונים מערבבת עם גבינה לבנה, קורנפלור, פודינג וגרידת הלימון עד לקבלת מרקם אחיד.

בתנועת עטיפה לערבב את שני התערובות.

לחמם את התנור ל-150 מעלות. בתחתית התנור שמים סיר עם מים. יש לשמן תבנית אפייה בחמאה/מרגרינה ולשפוך את הבלילה לתוכה. את התבנית יש לשים על רשת מעל לסיר המים ולאפות במשך שעה ו-3/4. אין לפתוח את התנור במהלך האפייה. לאחר שעה ו-3/4 יש לבדוק את העוגה עם קיסם. ברגע שהיא מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד שהתנור מתקרר לגמרי. רק לאחר מכן מוציאים את העוגה.

מקציפים את היוגורט עם הסוכר וניל. מצפים את העוגה ומקשטים בתותים.

מכניסים למקרר ללילה אחד ומגישים.

 

צילום: shutterstock

תגובות (0)
הוסף תגובה