גזר, חומוס ובראנץ' בהפתעה

סלט גזר

יש דברים שלא לוקחים הרבה זמן ומעשירים את השולחן, כמו: סלט גזר.  גזר הוא אחד מהירקות שהילדים יותר אוהבים כי הוא מתקתק. הוא כתום ולכן הוא מכיל בטא-קרוטן בכמות מאוד יפה ותורם לחוש הראייה ( ולא סתם הפך לקלישאה).  

את הסלט הזה מכינים מחבילה שלמה של גזר מגורר בפומפייה של מעבד המזון (חלילה לא לגרד בפומפייה רגילה), בסוף סוחטת פנימה תפוז או קלמנטינה עם קצת דבש ואפשר לעשות וי על הצלחת הראשונה.

 

 

סלט כרוב לבן

כרוב הוא ממשפחת המצליבים. יש שתי דרכים שיש קלות לבטן: כרוב כבוש וכרוב מאודה (תנסו, מאוד טעים). כדי לא לעבוד קשה מדי (כמו במקרה של סלט הגזר) , אני מריצה כרוב שלם במעבד המזון על הסלייסר, זורה עליו מלח ומעסה אותו, נותנת לו לחכות שעתיים, בוזקת שמן זית, לימון סחוט לפני ההגשה- ואפשר לעשות וי על המנה השנייה.

 

 

כמובן שקניתי שני לחמים מקמח מלא וכדי שיהיה מה למרוח, הבאתי גם שני סוגים של גבינות עזים (אחת קשה ואחת רכה) והכנתי ממרח חומוס עדשים ודלורית (בחיי לוקח גג חצי שעה הכנה כולל הבישול – טעים ומשביע בטירוף). חומוס הוא ממרח מאוד אהוב ופופולרי. הבעיה היא שחומוס שקונים סופר הוא לא באמת חומוס כמו זה שקונים בחומוסיה. לפעמים בא לנו להכין בבית, אבל זה כרוך בהשריה ארוכה, בישול ארוך ובד"כ המרקם הוא לא בדיוק מה שאנחנו רגילים אליו. החומוס הזה מזכיר בטעמו את הממרח המקורי, לא מצריך השריה מוקדמת, זמן הבישול שלו מאוד קצר והוא נטחן בקלות באמצעות בלנדר מוט לממרח חלק ואחיד. היתרון הוא שמבין כל הקטניות עדשים הן הקלות ביותר לבישול ולעיכול והכתומות הן הקלות ביותר. אז גם אחרי שאוכלים את החומוס לא מרגישים כבדים.

 

אכילה רגשית בלי רגשות אשם

"האקס הגיע כדי לעזור במעבר. אני מסתכלת עליו מקשקש עם המוביל ותוהה אם אמצא איש כ"כ יפה מבפנים ומבחוץ, ואולי אני עושה טעות". בלוג מרגש, היכנסו לקרוא

 

 

 

 

מתכון לחומוס עדשים ודלורית

המרכיבים:
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 דלורית (150 גרם), נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
כוס ורבע מים
מעט אגוז מוסקט
1/3 כוס טחינה משומשום מלא
1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את העדשים במסננת. שמים בסיר קטן את העדשים והדלורית ומוסיפים את המים ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות לגמרי.

 

2. טוחנים באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הטחינה תוך כדי בחישה מהירה, מוסיפים את המלח וטוחנים שוב. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.

* כדי להבטיח את המרקם הרצוי אפשר לסנן את העדשים והדלורית אחרי הבישול, לשמור בצד את נוזלי הבישול ואז להוסיף אותם בהדרגה (אחרי שלב הוספת המלח), עד שמגיעים למרקם הרצוי.

 

צילום: אפיק גבאי, מתוך הספר "פשוט לבשל בריא"

 

עוד מנות שיהפכו את הבראנץ' למושלם: סלט ירקות רגיל (שהשארתי לבעלי לחתוך),

ביצים קשות ולקינוח – תותים.

אכילה רגשית בלי רגשות אשם

"האקס הגיע כדי לעזור במעבר. אני מסתכלת עליו מקשקש עם המוביל ותוהה אם אמצא איש כ"כ יפה מבפנים ומבחוץ, ואולי אני עושה טעות". בלוג מרגש, היכנסו לקרוא

 

 

אכילה רגשית בלי רגשות אשם

"האקס הגיע כדי לעזור במעבר. אני מסתכלת עליו מקשקש עם המוביל ותוהה אם אמצא איש כ"כ יפה מבפנים ומבחוץ, ואולי אני עושה טעות". בלוג מרגש, היכנסו לקרוא

 

 
תגובות (0)
הוסף תגובה