דירוג: איזה שניצל מוכן הכי בריא?

השאלה היא, האם יש בכלל ערך תזונתי לשניצלונים האלו והאם הם תחליף לחזה עוף או דג? בשורה התחתונה, מדובר במוצר תעשייתי ומטוגן, שבמקרה הטוב מכיל 50% חזה עוף, ועוד מחצית פירורי לחם וציפוי, כך שהילדים מקבלים בעצם פחות מחצי מכמות החלבון וחצי מכמות הברזל וויטמין B12. רק להשוואה, אם במנה קטנה של חזה עוף יש 25 עד 30 גרם חלבון, במנה המומלצת של שניצלונים יש כ-10 גרם חלבון איכותי בלבד.

 

עוד באון לייף:

 

שניצל ביתי לעומת מעובד

לבישול ביתי יש יתרון בריאותי מובהק. בוחרים בחזה עוף נקי ואיכותי, אפשר להכין שניצל אפוי כדי לחסוך בכמות השמן או לבחור את סוג השמן לטיגון או  להכין עם שניצל עם פחות ציפוי של פירורי לחם (שאין בהם שום ערך תזונתי)

ברוב המקרים, בשניצל ביתי גם המנה שמתקבלת מכילה יותר חלבון.

 

ואם בכל זאת מטגנים, מבחינת כמות השמן שנספגת בבית בזמן הטיגון – אין בהכרח יתרון בהשוואה לשניצלים מוכנים קנויים, לפעמים אפילו מגיעים ליותר שומן בהשוואה לקנויים.

לאחר שקילת חזה העוף, פירורי הלחם, הקמח, הביצה וכמות השמן בה משתמשים לשניצל ביתי – סה"כ כמות הקלוריות בשניצל שעשוי ממאה גרם של חזה עוף, מגיעה ל 350-500 קלוריות בשניצל אחד (תלוי במתכון כמובן). או כמו שאני תמיד אוהבת להשוות מבחינת הערך הקלורי, שניצל אחד = 14 פרוסות לחם קל.

 

ברור שבקצב החיים המהיר שלנו אוכל מוכן הוא פתרון מושלם, אבל לא באופן קבוע, גם כדי לא לפגוע בגדילה של הילדים וגם כדי לא להרגיל למאכלים מטוגנים. אבל מסתבר שיש הבדל משמעותי בין המוצרים.

 

אילו שניצלונים עדיפים מבחינה בריאותית?

השניצלונים שבחרתי כמומלצים (בתחילת הטבלה, במקום הראשון) עשויים ממאה אחוז חזה עוף, מכילים יותר חלבון ופחות ציפוי, ועשויים מרכיבים טבעיים. הפחות מומלצים (בסוף הרשימה) מכילים תוספים כמו מונוסודיום גלוטמט וחומרים משמרים, הם לא עשויים מחזה עוף בלבד, ויש בהם כמעט פי שניים שומן מהשניצלונים המומלצים יותר.

 

מאחר שהשניצלונים אמורים להיות מנת החלבון בארוחת הילדים, הדרוג בוצע על פי הנתונים הבאים:

1.      כמות העוף והחלבון במוצר

2.      אחוז השומן

3.      רשימת הרכיבים והאם הם טבעיים

 

 

שם המוצר

מה יש ברכיבים

קלוריות

במאה גרם

חלבון

במאה גרם

אחוז שומן

כמות נתרן

במאה גרם

מקום ראשון

 

 

 

 

 

 

עוף טוב

שניצלונים מצופים שומשום

60% חזה עוף

204

15

10

430

מאמא עוף

שניצלוני ג'ונגל

53% עוף

214

14

10

450

מאמא עוף

טבעות עוף

50% עוף

225

13.5

11

350

מאמא עוף

רצועות עוף עם שומשום

47% עוף

255

14.5

13

450

מקום שני

 

 

 

 

 

 

טבעול

שניצלונים מהצומח

חלבון סויה

וחלבון חיטה

מועשר בברזל

215

15

11

 

עוף טוב

נאגטס עוף

בציפוי מעודן

44% חזה עוף

214

11

9

380

מאמא עוף

טבעות דקות

מיני חטיפי עוף

55% עוף

225

10.5

11

350

מאמא עוף

טבעות עוף

49% עוף

224

10.5

11

350

עוף טוב

שניצלונים בציפוי מעודן

מכיל גם חלבון סויה

219

11

12

500

עוף טוב

מיני דינוזאור

מכיל גם עמילן אפונה

203

11

9

380

עוף טוב

שניצלוני מספרים

40% חזה עוף

214

11

9

380

פחות מומלצים

 

 

 

 

 

 

מאמא עוף

כדורוני תירס

וחזה עוף

40% תירס

20% חזה עוף

185

9.5

7

400

טבעול

חטיפי תירס

מועשר בברזל

196

8

7.5

 

תפוגן טבע

חטיפי תירס

 

254

6

12

430

מגה

חטיפי תירס

חומרים משמרים

254

6

12

430

טיבון ויל

טבעות עוף בציפוי פריך

50% בשר ושומן בשר, מונוסודיום גלוטמט ומעכבי חמצון

256

13

16

550

עטרה

נגיסי עוף בציפוי פריך

50% בשר + שומן בשר, מונוסודיום גלוטמט ומשמרים

283

12

17

500

 

 

שניצלוני תירס ושניצלים מן הצומח

שניצלונים מן הצומח מבוססים על חלבוני סויה וחיטה שהם קצת פחות איכותיים בהשוואה לבשר ומבחינת כמות השומן והמלח אין להם יתרון.

השניצלונים עם תירס מכילים אפילו פחות חלבון ובשום אופן לא יכולים להחליף את מנת החלבון בארוחה. כשמדובר בצמחונים, עדיף לתת ביצה במקומם.

 

שניצל גדול במקום כמה קטנים

אם בכל זאת אוכלים אוכל מעובד, עדיף שניצל גדול אחד מכמה קטנים.

בשניצל גדול אחד יש יותר 30% יותר חלבון, ברזל וויטמינים.

יתרון נוסף הוא שמגישים שניצל גדול אוכלים מסתפקים באכילה של אחד וכשאוכלים כמה קטנים – בקלות ניתן להגזים ולצרוך קלוריות מיותרות. וכיוון שכמות הילדים שסובלים מעודף משקל היא במגמת עלייה, מומלץ להקפיד.

בשניצל קנוי אחד יש בממוצע כ- 250 קלוריות.

 

צילום: shutterstock

תגובות (0)
הוסף תגובה