עדשים שחורות: 3 מתכונים מעולים

הנה שלושה מתכונים נפלאים שאהובים עלי במיוחד:

מג'דרה של בורגול, עדשים שחורות משמשים חמוצים ורוטב בלסמי

הרכיבים (מתכון ל-6 סועדים) :

1 כוס בורגול (שטוף ומושרה במים במשך 12 שעות, ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם מבקשים להיות ספונטניים )

0.5 כוס עדשים שחורות (שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות – מי שרוצה יכול גם להנביט ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם מבקשים להיות ספונטניים)

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום

כף שמן זית

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

משמשים מיובשים (אני אוהב את הזן האוזבקי אבל זה עניין של טעם ותלוי במידת החומציות שאתם אוהבים) חתוכים לקוביות או רצועות.

כף חומץ בלסמי איכותי

כפית מלח

כפית פלפל

הוראות הכנה:

העדשים: שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם בעבוע עדין למשך עשרים – עשרים וחמש דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

הבורגול:שוטפים היטב תחת הברז עם מים חמים, מוסיפים מים רותחים עד לידי כיסוי ומכסים במכסה או בנייר אלומיניום. מערבבים מדי פעם וממתינים כעשרים דקות עד שהבורגול רך. באם יש גושים מפוררים בעזרת מזלג.

הבצל והשום: מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.

הרכבת המנה: מערבבים את הבורגול עם העדשים, המשמשים המיובשים, עשבי התיבול הבצל והשום. מוזגים שמן זית, החומץ הבלסמי ומתבלים במלח, ופלפל לפי הטעם.

ניתן להגיש גם בליווי יוגורט מתובל בעירית שום ולימון  או טחינה.

שינויים המצאות: ניתן בהחלט להחליף את המשמשים בחמוציות וניתן להוסיף מלפפונים/ עגבניות/ שומר.

צילום: לירון איצקוביץ

סלט חם של בטטות, עדשים שחורות, נענע, טימין ושבבי צ'ילי

הרכיבים (מתכון ל-6 סועדים):

0.5 כוס עדשים שחורות (שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות – מי שרוצה יכול גם להנביט ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם מבקשים להיות ספונטניים)

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

כף שמן סומסום

כפית מלח

כפית פלפל

חצי כפית שבבי צ'ילי

צרור עלי טימין

צרור עלי נענע

בצל ירוק קצוץ לפי הטעם

הוראות הכנה:

העדשים: שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם בעבוע עדין למשך עשרים – עשרים וחמש דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

הבטטה: מבשלים את קוביות הבטטה במי מלח במשך 5 דקות או עד לריכוך עדין ומסננים.

הכנת המנה: מכניסים לקערה את הבטטה, העדשים, התימין והנענע. מוסיפים את שמן הסומסום, המלח הפלפל והצ'ילי מערבבים קלות ומקשטים בבצל ירוק.

צילום: לירון איצקוביץ

סלט קר של עדשים שחורות, תפוחי עץ חמוצים וסלרי

הרכיבים (מתכון ל-4 סועדים):

0.5 כוס עדשים שחורות (שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות – מי שרוצה יכול גם להנביט ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם מבקשים להיות ספונטניים)

2 תפוחי עץ מזן סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוך אלכסונית

פילטים מחצי לימון- מורידים עם הסכין את ראשי הלימון וכאשר מונח יציב על קרש החיתוך מקלפים אותו בעזרת הסכין. לאחר שיש בידנו לימון קלוף מוציאים בעדינות את פלחי הלימון.  מחלקים לחצאים את פלחי הלימון.

כף שמן זית איכותי

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל

הוראות הכנה:

העדשים: שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם בעבוע עדין למשך עשרים – עשרים וחמש דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

שמים את העדשים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוח עץ, סלרי ואת חצאי פלחי הלימון.מתבלים בשמן זית מיץ לימון מלח ופלפל.

שינויים והמצאות: נפלא להוסיף מרקם קראנצ'י כגון אגוזים, שקדים וכדומה ניתן בהחלט לגוון עם פירות אחרים כגון אגסים, תפוזים וכדומה.

צילום: לירון איצקוביץ

*אבנר הוא בשלן באתר יאמי – המאגד בשלנים ביתיים מצוינים מכל הארץ 

למטבח של אבנר 

ברזלחלבוןמלחמתכוניםסידןעדשיםשומן