קלצ'ונה במילוי גבינה

מרכיבים:

500 גרם קמח לבן קשה ללחם (מנופה ניתן להשתמש בקמח איטלקי להכנת פיצה /פוקאצ'ה
5 גרם משפר אפיה  
15 גרם סוכר
5 גרם מלח שולחן+5 גר מלח אטלנטי
10 גרם שמרים יבשים
280-300 מ"ל מים
30 מ"ל שמן זית

לרוטב
1 קופסת רוטב לפיצה
1 כפית שום כתוש
1 כף תבלין איטלקי
מלח +פלפל
1/4 כוס שמן זית

למילוי
גבינת מוצרלה מגוררת
זיתים ירוקים מגולענים פרוסים
תירס
פטריות שמפיניון פרוסים דק

להברשה
שמן זית
מלח אטלנטי

 

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר מניחים את כל חומרי הבצק פרט למלח ,שמן ומים.לשים כ דקה.
מוסיפים את המים +שמן ולשים כ 7  דק' במהירות איטית מרגע שהבצק הפך לכדור .
מוסיפים את המלח ולשים עוד כ 2 דק.
 בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד.
מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.

הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הכנת הקלצונה:
מחלקים את הבצק ל-מספר הקלצונה הרצויות.
פותחים את עלה הבצק , בעזרת מערוך  בתנועות מתיחה, לעובי  ס"מ. מורחים את המרכז בכך עם רוטב בצורה עגולה חשוב להשאיר את השולים ללא רוטב.
מפזרים גבינה ותוספות .
לא לשים יותר מידי אחרת זה לא מתבשל.
נסגור לפי השיטה שנלמד בשיעור. ומעבירים לתבנית אפיה

להברשה:
משמנים במעט שמן זית ומפזרים ומלח אטלנטי.
מחממים תנור לחום 220  ואופים כ 25 דק.

 

צילום: shutterstock

 

המתכון מתוך סדנת בישול של הורים וילדים ברשת "לגעת באוכל" שתקיים ב-24 למרץ 

תגובות (0)
הוסף תגובה