בריוש עם קרם פרג וקרם שקדים

חומרים לבצק (כ- 35 יחידות בתבניות שקעים או בתבניות מלבניות):

1 ק"גקמח

1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)

1 שקית משפר אפיה (50 גרם)

5 ביצים (גודל L )

1 כוס חלב (250 מ"ל)

1 כפית מלח

¼ כוס סוכר ( 50 גרם)

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

 

לקרם פרג:

1/2 מיכל שמנת מתוקה,  אפשר שמנת לבישול (125 מ"ל)
1/3 כוס סוכר (70 גרם)

1 כף חמאה (25 גרם)
250  גרם  פרג טחון טרי

1/5 כוס פירורי ביסקוויט (50 גרם)

גרידה מקליפת תפוז אחד
 

לקרם שקדים:

100 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

3/4 כוס שקדים טחונים דק (100 גרם)

4 ביצים (גודל L )

2 כפות קמח

 

לסירופ סוכר תפוז:

1/2כוס סוכר (100 גרם)

1/3 כוס מים (80 מ"ל)

1/5 כוס מיץ תפוזים (50 מ"ל)

 

להברשה: 1 ביצה טרופה להברשה         

לקישוט: 1/4 כוס שקדים פרוסים (60 גרם)

 

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים את כל החומרים לבצק למעט החמאה, (את המלח שמים בנפרד מהשמרים) ומערבלים במהירות נמוכה במשך כ-5 דקות ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.

 

2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי לישה (בכל פעם כשתי קוביות) עד להטמעתן בבצק, לשים כ-2 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-20 דקות.

 

3. הכנת קרם פרג: בסיר קטן מבשלים יחד שמנת, סוכר וחמאה עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג והביסקוויטים ומערבבים. מכבים את הלהבה ומוסיפים גרידת תפוז. מצננים חצי שעה במקרר. (נשמר במקרר 4 ימים ובמקפיא כחודש).

 

4. הכנת קרם שקדים: מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה את החמאה במשך כדקה עד לקבלת צבע בהיר. מוסיפים את הסוכר והשקדים ומערבלים במהירות בינונית במשך כדקה נוספת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת ומערבלים עד להטמעתן בבלילה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת קרם אחיד. (נשמר במקרר 4 ימים ובמקפיא כחודש).

 

5. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבניות.  מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ע"י תפיחות קלות. צרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג לתבנית שקעים או גלילה מוארכת התואמת לתבנית מלבנית. מתפיחים כ-15 דקות, מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 12 דקות. מוציאים ומצננים בצד.

 

6. סירופ: בסיר קטן מחממים את כל חומרי הסירופ כשתי דקות עד להמסת הסוכר. מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות).

 

7. חוצים כל בריוש לרוחב ומברישים בסירופ כמה פעמים. מורחים מעל כפית גדושה של קרם שקדים או קרם פרג באופן אחיד, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 15 דקות.  מוציאים מהתנור, מצננים כ-5 דקות ומגישים.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה