הגאדג'טים שיעשו לכם חיים קלים במטבח

נוסחה מוכרת וידועה בעולם חקירות הלכי המטבח קובעת שיותר משלושה מרכיבים או חומרי גלם המסודרים על השיש זה לצד זה- יוצרים בלאגן. המצב הופך לקשה שבעתיים כאשר מדובר בשיש  הנמצא בתוך דירה תל אביבית אופיינית וקטנטנה בה חיים זה לצד זה כמה בשלנים. לא בכדי מעדיפים רוב דרי העיר להסתמך על משלוחים או להקפיד בעקביות על תפריט על טהרת הביצים. האופציה השנייה, הכוללת ניקוי ושיקום הריסות המטבח לאחר סשן בישולים, גרועה הרבה יותר. בדיוק בשביל כל אותם מאותגרי בישול+שמירה על סדר וניקיון, הומצאו גאדג'טי המטבח. הם חכמים, ידידותיים למשתמש, משדרגים כל תבשיל ומאפה ובעיקר חוסכים מקום, אנרגיה ותנועה. יצאנו לחפש על הגאדג'טים שישנו את פני המטבח וחזרנו עם מוצרים נבונים, מעוצבים למשעי ומעוררי קנאה, שיהפכו כל מטבח למרחב מאושר ומעושר הרבה יותר.

 

חותכים בדיצה

"ס-ל-מ-ו-נ-ל-ה", צועק קרש החיתוך שלכם ששגרת יומו כוללת מפגש עם עוף, בצל ואחרי כל זה גם עגבניה, חסה, מלפפון וגבינת פטה שמנמנה. מילא הריח הוורסטילי שמותירים הנוגעים בדבר והקרצוף העז תחת מים רותחים, אבל איך נפתרים מכל השריטות והסדקים האלה, המהווים מצע מכיל לכל אותם חיידקים שמסתובבים חופשי? לוח חיתוך מקצועי מבית ארקוסטיל, בוצ'ר שמו, נועד לפתור את כל בעיות ההיגיינה הללו ובמקביל לקשט לנו את השיש בקשת נאה של צבעים. הבסיס עשוי עץ מאסיבי ובתוכו מסתתרים 4 משטחי חיתוך צבעוניים מפוליפרופילן קשיח, כל אחד מהם מיועד למיני מזונות אחרים: משטח אדום – לשימוש עם מוצרי בשר; משטח ירוק – לחיתוך ופריסה של ירקות ופירות; משטח צהוב – לחיתוך וטיפול בעוף ומשטח כחול – לחיתוך ופילוט דגים. על הבוצ'ר עצמו אפשר לאחסן ולחתוך כיכרות לחם, עוגות ושאר מוצרים יבשים. שיטת ה"החבא את כל משטחי החיתוך בתוך כיס העץ", מאפשרת גם למטבח התל אביבי הקטנצ'יק ביותר לאמץ את הקרש מבלי לאבד חללי איחסון חיוניים.

מחיר: 240 שקלים, להשיג ברשתARCOSTEEL KITCHEN   ובחנויות המובחרות.

 

מעצבים זרועות

כמעט כל מתכון החורג מגבולות החביתה או אורז לבן, מצריך לפחות אחת מהפעולות הבאות: לחתוך, לקצוץ או לעבד. בשביל ליישם את כל הוראות ההכנה האלו מבלי להפוך את המטבח למעבדת נסיונות מבורדקת, רצוי להצטייד לפחות בשלושה מכשירים שיעשו במקומנו את העבודה. עם או בלי קשר למחירי החשמל הגואים, המציאו אנשי חברת "ארקוסטיל" מעבד מזון ידני שגם חותך, גם קוצץ, גם מעבד וטוחן וגם יכול במחי סיבוב לייבש עשבי תיבול טריים. כל מה שצריך זה להרכיב את החלק המתאים ולמשוך בחוט המחובר אליו בכמה משיכות עקביות.

ה- SWIZZPRO לא רק מחטב את שרירי הזרוע ושורף כמה עשרות קלוריות מיותרות, הוא גם מתמודד בקלות עם ערבול טחינה ורטבים וקוצץ בדיצה ירקות טריים, עוף מבושל, פירות, עשבי תיבול וירקות מבושלים. במילים אחרות: קטן קטן, אבל קורא תיגר על מיקסרים אימתניים.

 

מחיר: 199 שקלים, להשיג ברשתARCOSTEEL KITCHEN   ובחנויות המובחרות.

 

מאמצים לנצח

אחת לחודשיים בממוצע ממיס האדם הפשוט לפחות כלי פלסטיק אחד במיקרוגל. חצי דקה מעבר לזמן הרצוי לא רק הופכת את מכסה הפלסטיק לחומר גלי וגמיש במיוחד, אלא גם מציפה את האוכל שלנו בשלל רעלים וחומרים שרצוי מאוד לא להכניס לגוף. קערות Cook&Store מבית פיירקס הופכות את כל העניין המסורבל הזה של נשיאות אוכל לעבודה, למשימה פשוטה ונטולת מיצים בתחתית השקית. הן יפות, עמידות גם בתנאי חום וקור קיצוניים, מגובות במכסה אמין ומתאימות לחימום במיקרוגל או לנסיעה לאנטרטיקה לצורך הקפאתן במינוס 40 מעלות. תפקידת לא מסתיים בנשיאת אוכל לעבודה, אלא ממשיך גם לתחום הבישול והאפייה. הקערות בסדרה עשויות זכוכית מחוסמת ומתאימות לאפייה בתנור עד 300 מעלות ולניקוי למדיח, וחסינות מפני שריטות ושאר התעללויות.

 

מחיר: קערת 2 ליטר, מחיר:49.9 שקלים; קערת 1 ליטר, מחיר:38.9 שקלים; קערת 0.5 ליטר מחיר: 32.9 שקלים, להשיג במשביר לצרכן וברשתות השיווק המובילות.

 

משאירים מטבח נקי

הכנת מאפין, קאפקייקס וכל עוגה פחמימה מתוקה המגיעה בתוך תבנית אישית, מצריכה עבודה מדוייקת ויד יציבה או לסירוגין עוזר אישי. קחו כף, בלילה סמיכה ועקשנית ותבנית אפייה אישית ונסו לחבר בין כולם. התוצר הסופי מסתכם ברוב המקרים בשיש מלוכלך וסביבת עבודה שמצריכה ניקוי יסודי. הגאדג'ט של חברת CHICAGO METALLIC הולך להפוך את מלאכת האפייה לקלה ונקייה הרבה יותר. מדובר בדיספנסר עם ראש רחב המאפשר מזיגה של בלילה מכל קערה- רחבה ככל שתהיה, ובתחתיתו פתח מזיגה הנשלט על ידי "דוושה" הצמודה לידית ומאפשר זילוף מבוקר של הבלילה לתוך הכלי הרצוי, המצריך דיוק והקפדה על מידה נכונה. הדיספנסר מתאים לבלילת מאפינס, עוגות, קרפים ופנקייק. השוס: כשמכינים פנקייק אפשר לזלף למחבת מגוון צורות ושירבוטים, ורגע אחרי שהם מתחילים להשחים, לכסות אותם עם שאר הבלילה. זה הסוד הגדול היוצר פנקייקים מאויירים בשני גוונים.

מחיר: 99.90 להשיג ברשת סוהו ובחנות היבואן Kitchen Works 

 

אופים אומנות

כל מי שאהבה לאפייה זורמת בדמו, ירווה נחת רב מהגאדג'ט היצירתי והשימושי הבא, המוציא כל עוגה, מאפה ואפילו מקפא מהקשרו המקורי, והופך אותו ליצירה אמנותית אכילה. תבניות הסיליקון האישיות של חברת "Alessi" עוצבו בהשראת עולם האדריכלות. כל אחת משש התבניות מגיעה בצורה גרפית אחרת- חלקן מופשטות וחלקן מזכירות צורות מוכרות. מאפה שכבות, למשל, נוסח מאפינס שוקולד וניל, יראה לאחר אפייה בתבנית כיצירה ארכיטקטונית מרשימה, כנ"ל מקפא עם או בלי שמנת או מאפים מלוחים המשלבים כמה חומרים. התבניות עשויות סיליקון איכותי ועמידות בחום גבוה או בהקפאה, וניתן להשתמש בהן ליצירת מיני מתוקים או מלוחים בצבעים ובמרקמים שונים ואפילו להכנת יצירות ג'לי רוטטות, כפי שניתן לראות בבלוג הבא:

 

מחיר: 238 שקלים ל- 6 תבניות, להשיג ברשת טולמנס

 

מרחיקים עשבים שוטים
מרק עוף או ירקות אמיתי, הוא כזה המתבשל בלווית המוני עשבי תיבול האחראיים לטעמו העמוק והארומתי. הבעייה: בתום הבישול נראה המרק כג'ונגל עשבוני עם המוני פטרוזיליות, כוסברות ושמיר שיצאו מכלל שליטה. ה"פולקע" המתוק משמש אכסניה לכל אותם עשבי תיבול שיעשירו את המרק, מינוס הבלאגן שהם עושים. הוא עשוי סיליקון ועמיד בחום. החוריםמכל צדדיו מאפשרים לטעמים ולארומות להתפזר בסיר, אך משאירים בתוכו את הלכלכוך והברדק. מכניסים לפולקע תבלינים ועשבי תיבול, סוגרים ומשליכים למרק. בתום הבישול מרוקנים את הפולקע לפח, והרי לכם מרק צלול, פטוטגני וטעים.

מחיר: 49.90, להשיג ברשת סוהו

 

מקפלים בקלות

כמענה לטרנד האסייאתי המבורך, יותר ויותר פודיסטים מנסים להכין בבית כיסוני הום מייד מזנים שונים. הבעיה: גנטיקה שמקורה ביבשת הלא נכונה הופכת את מלאכת הקיפול של המערבי המצוי למשימה לא פשוטה בכלל. פטנט חביב מבית  chef'nחוסך את הצורך לסגור, להדק, לקפל ולחזור על הפעולה, תוך נשיאת תפילה לאלוהי הכיסונים. מרדדים את הבצק, מניחים על המכשיר וסוגרים. התוצאה: כיסון מהוקצע לתפארת מדינת ישראל. המכשיר מתאים לכל סוגי הבצקים והמילואים, ויוצר כיסונים אחידים ומדויקים משל היה זה חכם סיני זקן שעמל במקומכם במטבח.

 

מחיר: 69.90 שקלים, להשיג בחנויות Brass

 

מסכי מגע – גם במטבח

אחרי הסמארטפונים והטאבלטים, מסך המגע נוחת גם במטבח שלנו – בשלל מוצרים שונים. קחו לדוגמא, את קורא המתכונים הזה שמגיע אליכם עם 250 מתכונים שיכניסו 'דם חדש' לבישול שלכם. בנוסף, הוא יתחבר למחשב האישי שלכם באמצעות כבל USB ויכול להכיל עד 2500 מתכונים, קל לתפעול ולניקוי באמצעות מטלית לחה.

 

מחיר: 75 דולר, להשיג ב- amazon

 

גם בר המים של אלקטרה בר הוא בעל מסך מגע – פול טאץ'. הוא מאפשר מזיגת מים בעזרת לחיצה אחת קטנה בלבד למילוי כמות גדולה של מים (מבלי להשאיר את האצבע על הכפתור) ומילוי כמות גדולה של מים ולחיצה נוספת על מנת שהזרם ייפסק. גם מבחינת שמירת ניקיון הבר, סימני האצבעות המלוכלכות בהן השתמשתם לטעימות במהלך הבישול – לא יישארו על המכשיר, כי ניגוב קל יחזיר אותו למצבו המקורי.  

 

מחיר: 1,908, להשיג באלקטרה בר

 

מחלקים בצורה הוגנת

עוגת שוקולד חמה יוצאת מהתנור. כולם עומדים מסביב ומריירים ברפלקס פבלובי נטול שליטה. עכשיו רק נשאר לחכות עד שהיא תתקרר ולחתוך בצורה יפה ושוויונית שתשמור על המראה והמרקם המקורי. מישהו כנראה שמע את תפילותינו החרישיות הנוגעות לזירוז התהליך, והמציא את התבנית הגאונית של חברת CHICAGO METALLIC, המחלקת את העוגה לפרוסות שוות עוד לפני האפייה. הפעולה השוויונית נעשית בקלות רבה: שופכים את הבלילה לתבנית הנון- סטיק, מניחים עליה את "מתקן החלוקה" ומכניסים לתנור. בתום האפייה מרימים את החלק המקבל ונלהבים מהפרוסות הסימטריות הזהות במידותיהן ובגובהן. התבנית מגיעה עם מכסה לאיחסון ושמירה על טריות  ומתאימה להכנת בראוניז ומיני מאפים.

מחיר: 179.90, להשיג ברשת סוהו ובחנות היבואן Kitchen Works 

תגובות (0)
הוסף תגובה