כופתאות גבינה מתוקה

המצרכים לבצק:

1 חלב

2 ביצים

1 חלה (עדיפות לחלה לא טרייה)

2 כוסות קמח

1/4 כוס סוכר

 

מצרכים למלית:

1 גבינת כנען או ריקוטה 

2 ביצים

2 סוכר וניל

מצרכים לרוטב:

חמאה וסוכר

 

אופן ההכנה:

מקלפים את החלה, מורידים את כל החלק החיצוני (הקשה) ומשאירים רק את החלק הרך. טובלים בתוך קערה עם החלב ומשרים במשך חצי שעה. סוחטים את הבצק שנותר ומעבירים לקערה חדשה. מוסיפים את הסוכר והביצים ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.

 

מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות. מפזרים קמח על משטח ופותחים עלה דק במיוחד (מכל אחת משלוש ערימות הבצק). יוצרים עיגולים בקוטר של כוס.

מערבבים בקערה נפרדת את חומרי המלית לקרם אחיד. בכל עיגול בצק שמים כפית מילוי ומקפלים לשניים, סוגרים ומהדקים.

 

מרתיחים מים בסיר בגודל בינוני (3/4 מהסיר מים). כשהמים רותחים, מניחים את הכופתאות. כשהן צפות למעלה, מסננים את המים. מעליהן שמים חמאה וסוכר לפי הטעם. מגישים חם.

 

צילום: shutterstock

תגובות (0)
הוסף תגובה