שקרים ועבירות קלות

 

למצוא את האיזון בכל הבלאגן

החבר לא שם, וגם הכלבה. בדירה חדשה, עבודה ישנה ומטרות נוצצות, מיטל נבון כותבת על השאיפה לאיזון בחייה. היכנסו לקרוא

 

 

 

קצת אחרי שהגברת בת ה-3.5 הכריזה קבל עם ומשפחה שהיא "אוהבת רק ממתקים ורק חטיפים" הבנתי שעליי לגייס את כל הכישורים שרכשתי בחיי ולשכלל את יכולות ההסוואה שלי. העיקרון אומר להטמין מזון בריא בלי שהצאצאים ישימו לב ויתפתחו יכולת התנגדות. ובתכל'ס הנה הצעדים שבהם אני נוקטת במטבח הביתי:

 

1.שיבולת שועל ערמומית– אני מנסה לדחוף שיבולת שועל על כל צעד ושעל. הציפוי של השניצלים מורכב מפירורי לחם מקמח מלא, שומשום מלא ושיבולת שועל. השניצלים, מיותר לציין, נבלסים ללא הכרה וללא תשאול מיותר. אני מטמינה שיבולת שועל גם בקציצות, בפשטידות ובכל מה שאפשר.

 

 

2. קינואה בתחפושת– כמעט לכל מרק אני מוסיפה כמה חופנים של קינואה. לילדים שיווקתי את זה כקוסקוס, וכולם מרוצים מהשקר הלבן הזה בסופו של יום.

 

 

3.בולונז מועשר– כמעט בכל רוטב בולונז או רוטב עגבניות אני טוחנת פנימה בעזרת בלנדר מוט קטניות שהושרו (מיני עדשים, שעועית, חומוס, אפונה וכך הלאה) וגם שאר ירקות שאין סיכוי שהילדים יכניסו לפה בהכרה מלאה (בצל, סלק, קישוא, שורש סלרי, בטטה, כרובית וכדומה). הילדים לא מרגישים בהבדל, הטעם עמוק יותר והמרקם עשיר יותר. על זה נאמר WIN-WIN SITUATION. ובכלל, בלנדר מוט טוב הוא חבר נאמן בכל הקשור להסוואות במטבח. אמצו לכם אחד איכותי ואמין.

 

 

4.עשבים לא שוטים– עשבי תבלין הם עוד משהו שהילדים מתרחקים ממנו כמו ממלריה. אבל אני לא מרימה ידיים – אני נוהגת להטמין עשבי תבלין מיובשים (אורגנו, פטרוזיליה, בזיליקום ואחרים) בתוך הרוטב של הפיצה הביתית שנטרפת על ידי כולם בתאווה גדולה. את הבצק אני מכינה בבית (בצק יוגורט או בצק ריוויון, חפשו מתכון באינטרנט, קטונתי), מכינה רוטב עגבניות ביתי עם המון שום, שמן זית ועשבי תבלין מיובשים ומעל מפזרת גבינה צהובה ותוספות. וכך הילדים בכלל לא מבחינים בחלקיקים הירוקים הקטנטנים. עשבי תבלין טריים מוסווים בקציצות, בתבשילים או במרקים, בצורת בוקה גרני כדי שלא ישחו להם בצלחת, או נטחנים בבלנדר מוט במקרים אחרים.

 

 

5.כורכום כיד המלך – אני מנסה לזרות כורכום יבש או לגרר טרי (יש שורש כורכום נהדר שגדל בחוות תקוע ונמכר בשווקים ובחנויות) כמעט בכל מנה בשל התכונות הבריאותיות שלו. כך למשל כמעט תמיד הפתיתים יהיו צהובים, הקציצות יהיו בגון כתמתם, המרקים יהיו צהבהבים, ואפילו צ'יפס או פירה זוכים לקורט כורכום, שיהיה. כמה שיותר, הרי זה משובח.

 

 

6.המרענן הרשמי – במקום לרכוש למקפיא הביתי שלוקים וארטיקים, אנחנו מכינים לבד. בדרך כלל הבסיס הוא יוגורט טבעי או יוגורט במתיקות מעודנת (עדיף מחלב עזים), שאליו מוסיפים מחית פירות או מעט קקאו או דבש \ סילאן, וכך הלאה. קונים בחנויות כלי הבית תבניות פלסטיק עם מקלות לארטיקים ואליהן יוצקים את התערובת ומקפיאים. יאמי.

 

 

7.החלב האלטרנטיבי– גם המבוגרים וגם הילדים בבית שלנו לא חסידים גדולים של מוצרי חלב. אז מה עושים עם דגני הבוקר? אוכלים אותם עם חלב אלטרנטיבי: חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב אורז וכדומה. נכון, מדובר בהוצאה נכבדת (לשם השוואה, חלב שיבולת שועל \ שקדים \ אורז עולה במקרה הטוב כפול מחלב רגיל), אבל כמו בכל דבר בחיים זה עניין של סדרי עדיפויות. אגב, גם שוקו ביתי מכינים אצלנו על בסיס של חלב אלטרנטיבי. 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה