הגרסה הכשרה לכדורי שוקולד: כדורי חרוסת

למה צריך לחכות לפסח כדי לאכול חרוסת? כשהייתי קטנה, כמו רוב הילדים, חיכיתי לפסח כדי לטעום מהחרוסת ולמלא בה את הצלחת שלי.זה תמיד היה תענוג צרוף שכל המתיקות הזו הייתה מתפוצצת לי בפה כמנה ראשונה וחגיגית שהשתלבה נהדר עם הבגדים הלבנים האביביים שלי ואווירת החג.

 

המתכון היה נראה לכולם קשה להכנה ובכל חג הייתה דודה אחת שהייתה אלופה בזה והיא הייתה מביאה בגאווה צנצנות חרוסת לכל המשפחה!

אפשר לומר שהפכתי לדודה הזו בעצמי. ותחליפי הממתקים המעובדים שלנו בבית הם תמיד גרסה מסוימת לחרוסת.

 

הרי מה זה בעצם חרוסת? תערובת של אגוזים עם תמרים ודבש. זה מתכון כללי שאפשר לשחק איתו איך שרוצים, לפי מה שיש בבית ולפי מה שמתחשק באותו הרגע. אני אוהבת שאין מתכון כתוב וקבוע וכל פעם זה יוצא קצת אחר ומפתיע.

 

הבסיס בדרך כלל עשוי מתמרים (עדיף מג'הול אורגניים) ותערובת של אגוזים למיניהם: קשיו, מלך, שקדים, לוז, פיסטוקים וכדומה, כף ממתיק טבעי – סילאן טבעי / מייפל / דבש

 

תוספות אפשריות: פיסטוקים קצוצים / 2 אגוזי ברזיל קצוצים /  שבבי קוקוס טבעיים /  זרעי צ'יה /  צימוקים אורגניים / גוז'י ברי / שבבי שוקולד נא / פירות טריים / פירות יבשים רצוי אורגניים / יוון או פורט

אפשר להוסיף תבלינים כמו ציפורן,הל, גינג'ר, קינמון, תמצית וניל, תמצית שקדים

אפשר לקשט מלמעלה עם: קוקוס, קקאו, שבבי פקאן וכו'.

 

מתכון לדוגמא (לכמות של 30 כדורים קטנים):

1/2 כוס אגוזי מלך

1/4 כוס אגוזי קשיו

1/4 כוס שקדים

 

את כל אלו לטחון במעבד מזון עד שהאגוזים קצוצים כולם (אפשר להמשיך לטחון לאבקה אם יש ילדים קטנים שאמורים לאכול)

7 תמרי מג'הול מגולענים, להוסיף אותם אחד אחד למעבד המזון ולהמשיך לעבד בפולסים קצרים.

להמשיך להוסיף לתערובת תוך כדי ערבוב : כף סילאן/דבש טבעי וכפית תמצית וניל אמיתית, 2 כפות זרעי צ'יה בשביל האומגה 3 ובשביל הקראנצ'יות, 2 כפות פתיתי קוקוס לא מסוכרים וכמה תותי ג'וגי ברי.

להמשיך עד שנוצר בצק אחיד ודביק שממנו אפשר ליצור עיגולים ולהקפיא עד ההגשה.

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה