ננה שרייר: בלוג מסביב לשעון

 

 07:30 התעוררות

 

 

 

מעירה את אמילי לגן ומזרזת את עדן לבית ספר, היא תמיד מאחרת. אני טיפוס של בוקר, צהרים ולילה, או במילים אחרות, אני ישנה מעט מאוד. מאז שגיליתי שבשבוע יש רק 168 שעות, אני מנסה להספיק יותר ולהיות יעילה יותר.

 

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בבוקר היא גבינת קשיו. זה המתכון:

 

גבינת קשיו

מצרכים:

1 ליטר אגוזי קשיו

לימון

1/2 כפית מלח אטלנטי

 

אופן הכנה:

להשרות את הקשיו בקערת מים לשעתיים לפחות. להעביר למג'ימיקס ולהוסיף 100 מ"ל מיץ לימון ואת המלח ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד. אפשר להוסיף עוד לימון אם רוצים שהגבינה תהייה יותר קרמית.

זו גבינה מעולה טעימה ובריאה לילדים. ממרח מעולה לסנדוויצ’ים.

 

 

08:30 ארוחת בוקר של אלופים

 

 

קוויאר שחור ואדום מאצות וגבינת קשיו. אני משקיעה בארוחות שלי ובארוחות הבוקר בפרט. כשהצלחת שלי נראית טוב, פסיכולוגית, זה עובד עלי יותר טוב.  היום הלכתי על  משהו יחסית פשוט, קרקרים וקוויאר אדום ושחור בכאילו, קוויאר שמיוצר מאצות ומגיע בקופסאות. טעים מאד.

 

10:30 אספרגוס 

 

 

הספקית שלנו לאספרגוס בדיוק הגיעה. האישה הזו יוכי אספרגוס שמה, כל חייה מוקדשים לגידול בלדי של אספרגוסים. היום התחלנו לעבוד איתה ומי שלא טעם טעם של אספרגוס מגידוליה של יוכי, לא טעם אספרגוס טעים מימיו. במטבח הביתי שלי תמיד תמצאו שום, הירק האהוב עלי, חי או מבושל, ודובדבנים כשיש בעונה. גם כוסברה, בשביל הטעם והצבע.

 

12:00 ננוצ'קה

 

 

לפני חודש וחצי הפכתי את ננוצ'קה המסעדה שלי, למקום טבעוני. אני עובדת על צילומים לתפריטים החדשים. יש לנו צלם קבוע, דדי ליפשיץ, צלם הבית שמצלם מנות, מקומות, אנשים, את המוביל של החציל ועוד. כל פעם, אנחנו משלבים את התמונות במסעדה. פעם בתפריט, פעם בגלויות, או בפייסבוק שלנו.

 

14:30 צהרים עם הבנות   

 

 

לפני חמישה חודשים לקחתי החלטה להיות טבעונית במקביל לשינוי במסעדה. הבנות שלי אמילי בת ה-3 מאד בעניין, לעומתה עדן בת ה-14, קצת יותר מתקשה עם המעבר. הבית שלי היום נקי ממוצרי חלב, ביצים וכמובן כל מה שהיה חי פעם.

 

בנוסף למסעדה, אני עובדת על סרט תיעודי באורך קצר, סיפורים אישיים על אנשים שעוברים או עברו לטבעונות ואיך זה השפיע עליהם. תמיד האמנתי בשילוב של כל המרכיבים האלו יחד. הבעיה היחידה שאני צריכה למצוא גם זמן לשבת בבית ולצפות ב-123 שעות של חומר מצולם ולערוך אותו בסופו של דבר ל-40 דק.    

 

15:00 ארון בגדים: נעלים  

 

 

 

מסדרת את הארון ונפרדת מכל מגפי ונעלי ותיקי העור שלי. אני לא מתחרטת לרגע שהפכתי לטבעונית. אני שלמה עם זה בכל רמ"ח איברי. הדבר היחיד שהיה לי קשה בתהליך, הוא הפרידה מאוספי הנעלים והמגפיים היפים והמיוחדים והיקרים שאספתי עם השנים. אני מוסרת אותן בהדרגה. פריט, פריט, רק לאנשים שאני אוהבת. עדין נותרו כמה זוגות בבית, אם מישהי מעוניינת…

 

16:00 ים 

 

 

 

אנחנו גרות בנווה צדק, חמש דקות מהים. לצערי, רק לעתים רחוקות יוצא לנו ללכת לים. זהו רגע כזה. עדן מקנאה שאני מרימה את אמילי על הידיים, היא בת 14 אבל רוצה לחזור להיות קטנה, רוצה להרגיש עוד ילדה. אני אמא שמאד מאמינה בשמחה, בזרימה, בעצמאות, אני נותנת לבנות שלי להתנסות, להרגיש את העצמאות. זה חשוב בעיני.

 

18:30 ארוחת ערב 

 

 

התחלתי לבשל. מאז ומתמיד היתה לי רתיעה מבשר, הגעיל אותי נורא. שמתי לב שמאז שהסרתי מעלי את המכשול הזה שנקרא בשר, אני יותר ויותר במטבח. מגיל 25 אני בעסקי המסעדנות. אבל רק בתקופה האחרונה, התחלתי יותר להיכנס למטבח. חצי שנה מהיום, אתן יכולות לקרוא לי שף. אני מתקרבת לשם. בכל זאת, אני עוד צריכה להשתפשף. אבל סוף סוף, אני נהנית מהמטבח עכשיו. לא ידעתי שהבשר הרתיע אותי כל כך.

 

הנה עוד מתכון נהדר שאני מאוד אוהבת:

 

 

מיומנה של אישה מודרנית

זו מיטל – תל אביבית במרוץ נגד החיים. לומדת, עובדת ומבלה כשאפשר

היכנסו לגלות כיצד היא מצליחה לתמרן בין אילוצי היום יום ולשמור על איזון

 

 

 

 

גלילות חציל ואגוזים

אגוזים זה רכיב שמככב הרבה במטבח הגרוזיני. הוא הכי אנטיאייג'ינג וכמובן בריא וטעים.

 

מצרכים:

2 חצילים יפים פרוסים לאורך בעובי 1/2 ס"מ

חצי כוס שמן זית להברשת החצילים

 

מלית אגוזים:

3 כוסות אגוזי מלך

2 בצלים סגולים קצוצים דק דק

5 שיני שום טרי – זה הזמן הכי טוב בעונה ליהנות משום טרי.

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 צרור כוסברה

חופן גדול של עלי נענע חתוך דק

1 פלפל חריף אדום חתוך לקוביות קטנות

1 כפית שרוש כורכום מגורד, אפשר גם אבקה , אבל יותר טעים להשתמש כורכום טרי

בין 1/2-1 כפית כוסברה יבשה

3 כפות חומץ תפוחים

מלח, פלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

מברישים את החצילים בשמן זית משני הצדדים ומטגנים בשמן עמוק. אפשר גם בתנור, אבל אני מעדיפה שמן. מזהיבים את החצילים עד שהם מקבלים צבע שחום ברזילאי. מניחים על נייר סופג.

מלית אגוזים:

טוחנים את האגוזים עד לקבלת מרקם גרגירי או חלק לפי העדפה אישית. אני מעדיפה מרקם חלק קרמי.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים למג'ימיקס. טועמים ומתקנים את הטעם עם מלח ופלפל.

מצננים במקרר.

לפני ההגשה, מורחים את הממרח אגוזים על החציל ומגלגלים כמו רול של סושי. ובתיאבון!

 
 

 

 

21:15  הרגע שלי 

 

 

יש לי הרבה רגעים שאני לוקחת לעצמי במהלך היום. אחד הרגעים האהובים עלי הוא במסעדה, כשאני בוחרת  שולחן צדדי מרוחק, מתיישבת לי עם כוס יין מתבוננת וצופה בקהל. זה מאד חשוב לעצור ולהתבונן. אני לומדת מזה המון. אני יכולה לדעת הכל על בנאדם לפי שפת הגוף שלו.

 

  

01:55 לילה טוב

 

 

אני נרדמת בד"כ באזור 02:00. אני אוהבת לקרוא, בשירותים, אצל הספר, או במיטה. רגע לפני השינה, מעלה סטטוס לפייסבוק.

מאז שהתחברתי לפני שנה לפייסבוק השתנו חיי. זרימת המידע הרב גווני מכול האקטיביסטים סדקו לי את יכולת ההדחקה. הדימויים של החיות המאושרות שמפמפמים לנו כול הזמן, הוחלפו לדימויים האמיתיים. יותר לא יכולתי לטמון את הראש בחול וזה מה שגרם לשינוי והמעבר לטבעונות

 

אפילוג:

היום שלי מפוצל בין הבית לעבודה. לא נראה לי שנספיק את הכל, עד שנמות. אז אין לי יותר מידי תסכולים או אכזבות אם לא הספקתי בדיוק את מה שרציתי. אני מרבה להזכיר לעצמי את זה ולהרפות.

 

אני אוהבת את המשחק בין הבית למסעדה. אני משתדלת לשמור על איזון ביניהם.  אני מבלה הרבה שעות בשני המקומות וזה עושה לי טוב. ברגע שיש לך מקום משלך ולי יש כזה מגיל 25, אני מוצאת את עצמי עסוקה כל הזמן באנשים, בשתייה, באומנות ובמפגש – אני פורחת מחיבורים כאלו. תמיד חיפשתי ואחפש פרויקטים שמשלבים את העבודה שלי, אומנות, למידה ושיחות עם אנשים.

תגובות (0)
הוסף תגובה