כמות: 6 יחידות
מצרכים:
3 דפי פילו
2 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
1 כפית קינמון
2 כפות גדושות סוכר חום
1/2 כוס מים/ יין אדום מתוק
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
- מחממים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך בשמן) ומכסים עד שהם מתרככים ומפרישים נוזלים (כ-4 דקות).
- מוסיפים סוכר ואבקת קינמון ומערבבים. מיד לאחר מכן שופכים מים/ יין אדום מתוק ומערבבים כדקה עד שהרוטב מעט מצטמצם.
- מעבירים את התפוחים למעבד מזון וטוחנים. מעבירים לקערה, מוסיפים אגוזי מלך קצוצים, מערבבים ומצננים לטמפ' החדר (במידה שהתערובת דלילה, יש להחזיר אותה למחבת לחימום של כדקה נוספת).
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- פורסים דף פילו על משטח עבודה. מברישים מחצית מהדף במעט שמן (ניתן להשתמש בספריי שמן) ומקפלים לשני חלקים שווים. חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומברישים במעט שמן.
- מניחים כף מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול), מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (לא מומלץ לשים יותר מידי מלית, אחרת זה מתבקע באפיה).
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים. מפזרים אבקת סוכר לקישוט ומגישים.