לביבות תפוחים ולביבות כרובית: האוכל המושלם לנסיעות

כשפסח מאחורינו והקיץ לפנינו עולה השאלה – איזה אוכל לוקחים לנסיעות? ברגעים אלו ממש, תוך כדי שאני כותבת אליכם, אני אורזת את כל המשפחה לטיול של שבועיים בארצות הברית, משימה לא פשוטה בכלל. אני לא רוצה להיות תלויה באוכל של שדות תעופה או באוכל שמגישים במטוס, כי כמו שכבר הבנתם אני רוצה לתת למשפחה שלי, ובעיקר לילדים שלי, את האוכל הבריא והמזין ביותר.

 

עוד באון לייף:

 

בעלי תמיד צוחק עליי שאני תמיד נוסעת עם אוכל. אני מודה ויוצאת מהצידנית בפנים גלויים: אני נוסעת עם אוכל לכל מקום, גם בנסיעות קצרות ביום-יום ובטח ובטח בנסיעות ארוכות לחו"ל. אני רוצה להיות מוכנה לכל מקרה שיבוא, כדי שלא אצטרך להיכנס לפיצוציות או למסעדות פאסט פוד. בקיצור, אני ערוכה מבחינה תזונתית בכל מצב.

 

מה לוקחים? אם אני מסתובבת לבדי במהלך יום עבודה שגרתי אני דואגת שיהיו לי כמה פירות (בננה, תפוח, אגס, פירות העונה) ומגוון אגוזים. המיקס הזה כבר הציל אותי כמה וכמה פעמים כשנתקעתי בפגישות מעבר למצופה.

 

כשאני מטיילת עם הילדים אני לוקחת פירות חתוכים בקופסה, ויש לי פטנט שלמדתי איך לשמור על תפוח מלהשחיר: חותכים את התפוח לפלחים, מחברים בחזרה את כל חלקי התפוח לצורה המקורית ועוטפים בניילון נצמד. כך התפוח לא משחיר והילדים לא אומרים "איכס, זה שחור!". בקיץ אני מתאבזרת גם בקופסה עם פלחי תירס מבושלים.

 

פירות וירקות חתוכים לדרך, מיקס מנצח. צילום: Shutterstock

 

יש כמובן את הבחירה האולטימטיבית לטיולים והיא כריכים, אבל אם רוצים משהו אחר ומגוון, אני ממליצה בחום על לביבות מתוקות מפירות (מתכון בהמשך, אל דאגה) ולביבות מלוחות (יש מתכון גם לזה). זה פינגר פוד מוצלח מאוד, שאפשר לאכול בכל מקום ובכל מצב.

 

אני אופה את הלביבות, ובאמת אפשר להכין לביבות מכל מה שיש בבית – בטטה, בורגול ותרד, עדשים מכל סוג, קישואים וכך הלאה. מניסיון של שנים בטיולים עם אוכל (צמודה לצידנית ויהי מה) אני חושבת שלביבות זה אוכל שמתנהג מעולה בנסיעות קצרות וגם ארוכות.

 

מה עוד לקחת? אם כבר נפתחנו אז אני תמיד לוקחת קופסה של טחינה גולמית. ירקות קל להשיג יחסית בכל יעד ואפילו בבית המלון. לירקות אני מוסיפה טחינה גולמית ויש לי נשנוש משביע שמחזיק אותי די טוב עד הארוחה הבאה. זה מונע לשלוח יד לחטיפים, וזה כבר רווח נקי.

 

אני גם לוקחת איתי חבילה או כמה חבילות של מיני פריכיות אורז מלא ללא מלח. כך אפשר לנשנש מבלי להתמכר. המלח גורם לנו לאכול עוד ועוד ועוד. לפריכיות קל לשדך ממרח כלשהו כמו קוטג', טחינה, אבוקדו וכדומה. בקיצור – זה מעולה לנשנוש בפני עצמו וגם לניגובים. גם הילדים אוהבים את זה.

 

בגזרת המתוקים אני דואגת לקחת מיקס של פירות יבשים מכל מיני סוגים. חשוב שיהיה גם משהו מתוק לרגעי המשבר.

 

לביבות פירות

מצרכים:

1 בננה

1 תפוח

1 אגס

2 ביצים

1 כף ממרח שקדים

מעט קינמון

1/3 כוס קמח מלא

שמן קוקוס לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:

1. מועכים את הבננה ומגררים את התפוח והאגס.

2. טורפים את הביצים ומוסיפים את ממרח השקדים והקינמון.

3. מערבבים את תערובת הביצים יחד עם הפירות, מוסיפים את הקמח ומערבבים.

4. מחממים תנור לחום בינוני. מניחים תלוליות קטנות של תערובת הפירות על נייר אפייה משומן, מכניסים לתנור לכ-10 דקות עד שהצד התחתון משחים והלביבות יציבות.

5. מצננים ומגישים

 

לביבות פרי ביתיות, לנסיעה מתוקה. תמונה: אפיק גבאי, מתוך הספר פשוט לבשל בריא

 

לביבות עדשים וכרובית

המצרכים:

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כרובית (כ-500 גרם)

2 ביצים

2 כפות טחינה

1 בצל קצוץ

1 בטטה מגוררת

1/4-1/2 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)

1 כפית שטוחה של מלח

פלפל

כמון

 

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן שמים את העדשים יחד עם 1.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים.

2. טוחנים במעבד מזון את הכרובית יחד עם חצי מכמות העדשים עד שכל הכרובית מגיעה למצב של פירורים.

3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב יחד, מוסיפים את הכרובית והעדשים ואת הבצל והבטטה ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ואת הקמח בהדרגה, עד לקבלת מרקם יציב יחסית.

4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית. יוצרים באמצעות כף לביבות בעובי 1-1.5 ס"מ ומניחים אותן על התבנית. אופים במשך 20-25 דקות, עד שמשחים מלמעלה. מוציאים מהתנור ומגישים.

 

כמה מזינות, ככה טעימות. תמונה: אפיק גבאי, מתוך הספר פשוט לבשל בריא

תגובות (0)
הוסף תגובה