חגיגת שבועות טבעונית

חג השבועות, המכונה במקרא חג הביכורים, הינו חג הידוע במנהגי אכילת מאכלי הגבינה והחלב שלו. הסיבות לאכילת מאכלי הגבינה והחלב, מעורפלות ומגוונות. דבר אחד הוא ודאי: מדובר בהזדמנות שיווקית כבירה עבור המחלבות ורשתות המזון למכור את מוצרי החלב והגבינה ביתר חגיגיות.
 
עוד באון לייף:

 

כטבעונית, שאינה צורכת מוצרי חלב על נגזרותיו, אני מעדיפה להתייחס למנהג נוסף של החג והוא הבאת הביכורים: משמשים זהובים, אפרסקים מחוספסי קליפה, ענבים ודובדבנים, כולם טעימים ויספקו לנו, את מלאי הויטמינים והמינרלים הנחוצים לנו. 
באופן אישי, אני ממליצה בשימוש במתכונים בפירות אורגנים, נטולי ריסוס, וכבר ראיתי בחנויות הטבע, שלל פירות אורגנים טעימים.
 
למי שבכל זאת, חג ללא פשטידה או עוגת גבינה, אינו נחשב כחג עבורו, אמליץ כאן על שני מתכונים מצוינים, בהם הקשיו משמש כתחליף גבינה בריא, מזין וטעים.
 
מאפינס פירות – טעימים ועסיסיים
 
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין
2/3 כוס קמח טפיוקה
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כוס סוכר קוקוס
1/2 כפית סטיביה נוזלית
3/4 כוס שמן קנולה מכבישה קרה
1/3 1 כוס חלב שקדים
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף תמצית וניל טבעית
2 כוסות פרי – משמשים או אפרסקים או דובדבנים חתוכים לקוביות קטנטנות 
 
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים בקערה בינונית
מוסיפים את החומרים היבשים (מלבד התותים) ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד
מוסיפים את הפרי לתערובת ומערבבים
שופכים לתבניות מאפינס ומפזרים מעל מעט סוכר קוקוס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות לכ-30 דקות. 
 
מומלץ להשתמש בשלל פירות אורגנים. צילום: ליבי גרינברג
 
קינוח אגוזים חגיגי
 
להכנת הבסיס:
כוס אגוזי פקאן או שקדים
1/2 כוס פתיתי קוקוס טחון לא ממותק
קמצוץ מלח ההימלאיה
4 תמרים מסוג מג'הול מושרים 20 דק' במים 
 
להכנת הקרם:
1/2 1 כוס קשיו לא קלוי – מושרים ל 4 שעות לפחות במים
3/4 כוס מיץ הדרים סחוט טרי 
1 כוס דובדבנים ללא חרצנים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי 
 
אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבסיס לבלנדר ומעבדים עד קבלת תערובת פירורים דביקה
מניחים את התערובת בשקעים של תבנית מאפינס, מהדקים לתחתית, ומכניסים למקרר
מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר במהירות גבוהה עד קבלת תערובת חלקה 
שופכים את הקרם מעל הבסיס בתבניות המאפינס ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
 
*ניתן לקשט עם תותים טריים, אננס או פתיתי קוקוס
*אפשר לשמור במקפיא למשך 6 שבועות 
 
פשטידה חגיגית עם כרובית, קייל וטופו. צילום: ליבי גרינברג
 
פשטידת גבינה ללא גבינה
 
מצרכים:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 כף שמן
2 כוסות כרוב קייל חתוך לרצועות
500 גרם פרחי כרובית קצוצים 
300 גרם טופו
60 מ"ל חלב שקדים
60 מ"ל מים
3 כפות רוטב סויה תמרי
1/2 כפית אבקת שום
חופן אגוזי קשיו מושרים במים לשעה
כף אבקת שמרי בירה
 
אופן ההכנה:
מאדים את השום הכתוש והבצל במעט שמן מעל להבה בינונית. מוסיפים את הכרובית ואת עלי כרוב הקייל וממשיכים לאדות כ-5 דקות, עד שהעלים מעט מתרככים. מערבבים ומסירים מהאש.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים מעט תבנית בשמן קנולה מכבישה קרה או שמן קוקוס 
מניחים את שאר החומרים בבלנדר ומעבדים עד קבלת תערובת חלקה
מערבבים את הירקות עם תערובת הטופו
יוצקים את הבלילה בתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-30 עד 40 דקות.
תגובות (0)
הוסף תגובה