שבועות: מתכונים דלי קלוריות

חג שבועות מתאפיין באכילת מאכלים המבוססים על גבינות. פשטידות, פסטות, ירקות, פירות ועוגות. המאכלים האלה, לרוב, מכילים כמויות גדולות של שומן וקלוריות.

 

עוד באון לייף:

 

אבל יש גם לא מעט יתרונות במוצרי חלב: הגבינות מכילות ויטמינים מקבוצה B, ויטמין D, מגנזיום ובעיקר סידן החשוב למניעת אוסטיאופורוזיס. במחקרים נמצא שמוצרי חלב דלי שומן מסייעים להפחתת לחץ דם ואפילו הפחתת משקל בזכות הסידן שמגביר את תהליכי פירוק השומן.  גבינות דלות שומן מהוות גם חלק מהדיאטה הים תיכונית הידועה בתרומתה לשיפור פרופיל שומנים בדם, בריאות הלב ומניעת מחלות כרוניות. היום גם ברור שמוצרי חלב הם מקור מצוין לסידן, B12, וחלבון איכותי.

 

במקום להשלים עם הגזירה הנה אלטרנטיבה ריאלית: אפשרי לגמרי להכין ארוחת חג חגיגית וטעימה ועדיין דלת קלוריות ושומן ועשירה בסידן וחלבון. רעיון מצוין למתכונים פשוטים ובריאים לחג הוא הכנת פשטידות על בסיס ירקות וגבינות דלות שומן. ניתן להכין פשטידות מתערובת ירקות שונים כגון פטריות, בצל, כרישה, כרובית, ברוקולי,קישואים, בטטה, דלעת וגזר, להוסיף ביצים וגבינות עד 5% שומן. יש היום מבחר גבינות כגון : שמנת, צפתית, בולגרית ועוד המכילות אחוזים נמוכים מאוד של שומן וכמות גבוהה של סידן.

כך אנו חוסכים כמות קלוריות גדולה ואחוזי שומן רווי. על חשבון אחוזי השומן הגבוהים של הגבינות, כדאי לשלב בסלטים אגוזי מלך, שקדים ופקאנים טבעיים המכילים חומצות שומן בלתי רוויות התורמות לתפקוד התקין של הגוף וחיוניות לבריאות.

 

ואם בכל זאת הגעתם לארוחה עתירה בקלוריות, מלאו צלחת אחת עם המאכלים שהכי נראים לכם ותיהנו. יום למחרת כדאי להמשך בתפריט הרגיל ולשלב פעילות גופנית

החליטו שאחרי החג הזה גם אתם תוכלו להמשיך וללבוש לבן.

 

הרי לכם מתכון טעים לארוחה עצמה והכי חשוב – לקינוח.

 

מאפה ברוקולי

 

אינספור אפשרויות על בסיס ירקות וגבינות דלות שומן. צילום: Shutterstock

 

החומרים:

כף שמן זית או קנולה

1 בצל גדול קצוץ

2\1 קילו ברוקולי חתוך לפרחים

1 גביע קוטג' 3%

1 גביע גבינה 3%

צרור עירית קצוצה

2 כפות קמח

3 ביצים

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

1.מחממים את השמן במחבת על אש קטנה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות

2.מבשלים את הברוקולי למשך 2 דקות במים רותחים ומסננים

3.מוסיפים את הברוקולי למחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מעבירים לקערה.

4.מוסיפים את יתר הגבינות והעירית. מערבבים יחד עם הברוקולי.

5.מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל

6.משמנים תבנית אנגליש קייק באורף 30 ס"מ ויוצקים את התערובת לתבנית

7.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות או עד שמזהיב

 

12 מנות, כ-120 קלוריות למנה

150 מ"ג סידן

 

עוגת גבינה אפויה (כ-150 קלוריות לפרוסה)

 

הרבה טעם של שבועות, הרבה פחות שומן וקלוריות. צילום: Shutterstock

 

החומרים:

½ כוס סוכר או 2 כפות סוכר שטוחות להקצפת חלבונים + להוסיף לתערובת 

½ כוס פחות 2 כפות סוכרלייט – אבקה – "כפית לכפית"

750 גרםגבינה לבנה 5% (אם רוצים קל יותר אפשר להוריד ל 3%)

6 ביצים מופרדות (כדאי להוציא מהמקרר ולהקציף בטמפרטורת החדר)

כפית תמצית וניל

3 כפות קורנפלור

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 150 מעלות

לשים תבנית עם מים בתנור (האפייה בלחות מונעת את השברים בעוגה)

לערבב יחד : חלמונים, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, להוסיף את הגבינה

להקציף יחד את החלבונים והסוכר

לערבב את הכול ביחד בתנועת קיפול

 

לאפות עד שהעוגה שחמחמה בהירה למעלה וקיסם יוצא לח (כ- 30 דקות)

 

לאתר עמותת עתיד

לאתר של דנייל חרמון

תגובות (0)
הוסף תגובה