מרק גספצ'ו: הפתרון המרענן לקיץ

גספצ'ו הוא מרק עגבניות קר שהגיע אלינו מספרד. היום יש כבר אינספור ורסיות שלא קשורות בשום אופן לעגבניות אבל זה לא מעניין אותנו היום. הספרדים גילו את העגבניה לאחר שקולומבוס גילה את אמריקה ומשם הפרי (זה פרי חברים לא ירק ואפילו היה משפט בעניין) הנפלא הזה הופץ באירופה. כנהוג באותם ימים באזורים חשוכים אלה הם חששו מהדבר החמוד הזה ואף קראו לו "פרי השטן" – מוגבלים. מאז הספרדים פיתחו יחסים מעניינים על הפרי ומדי שנה נערכת מלחמת עגבניות ע-נ-ק-י-ת

 

מצרכים ל- 3 מנות:

·  4 עגבניות

·  חצי פלפל ירוק חריף

·  1 שן שום

·  חצי בצל סגול

·  חצי גמבה

·  2 פרוסות לחם לבן

·  שמן זית

·  חצי לימון

·  מלח+פלפל לפי הטעם

 

ועכשיו לעבודה ה"קשה":

1. חותכים גס את כל הירקות וזורקים למעבד מזון. טוחנים שתי דקות עד שהירקות הופכים למרק חלק

 

 

 

 

2. מתבלים במלח ופלפל

3. מוזגים לצלחת ומשפריצים קצת שמן זית. החלק הכיפי הוא לזרוק כמה תוספות חמודות מלמעלה ולהתחיל לזלול

 

 

אני ממליצה לזרוק 2 פרוסות לחם לטוסטר ולשבור אותן לקרוטונים מלמעלה יחד עם קצת גמבה ופלפל ירוק חריף 

 

בתאבון, 

אלונה

 

לבלוג "בלונים"

לעמוד הפייסבוק שלי

תגובות (0)
הוסף תגובה