מתכון למג?דרה של אורז בסמטי מלא

החומרים:

2 כוסות אורז בסמטי מלא מושרה למשך הלילה, שטוף ומסונן היטיב

1/2 +1 כוסות נבטי עדשים מסוגים שונים

1 בצל גדול קצוץ דק

דלורית שלמה קלופה וחתוכה לקוביות 

שמן זית

מלח

 

הוראות הכנה:

1) קולים את האורז המסונן בכף שמן זית מספר דקות, מערבבים מידי פעם, מוסיפים 1/2 כף מלח ומים שיכסו את פני האורז בכשלושה סנטימטרים, מביאים לרתיחה טועמים את מי הבישול ומוסיפים מעט מלח במידת הצורך, מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות, עד שכל המים מתאדים ונשמעים צלילי רחישה בתחתית הסיר. מכבים את האש ומשאירים למנוחה.

2) מתבלים את קוביות הדלורית במלח גס, פלפל גרוס, אגוז מוסקט מגורד, עלים של רוזמרין וטימין טריים וקצוצים דק, כוסברה יבשה וצ?ילי גרוס, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים היטיב כך שכל קוביות הדלורית יצופו בתערובת התבלינים, מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לחום של 190 מעלות כ-20 דקות, מערבבים וצולים עוד חמש דקות נוספות עד שהדלוריות רכות ומקבלות צבע יפה וזהוב, מוציאים מהתנור.

3) קולים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית עד שהוא מקבל צבע זהוב, מסירים מהאש.

4) חולטים את נבטי העדשים שתי דקות במים רותחים, מסננים היטיב.
5) מעבירים לקערת הגשה גדולה את האורז המלא. נבטי העדשים והבצל הקלוי, מתבלים במלח ובפלפל גרוס, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים בעדינות, מפזרים למעלה את קוביות הדלורית הצלויה, מוסיפים כף פטרוזיליה קצוצה דק וכמה עלים של בזיליקום טרי, מגישים חם.

 

צילום: רונית טולדנו

 

לעמוד הפייסבוק של אמנות המטבח הבריא

תגובות (0)
הוסף תגובה