עוגת שמרים קראנץ'

גזור ושמור

מצרכים (לשלושה קראנצ'ים)

1.    ארבע כוסות קמח ועוד שתי כפות

2.    כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

3.    חצי כוס פחות כף סוכר

4.    מאה גרם חמאה רכה

5.    מאתיים מל"ל חלב או גביע שמנת חמוצה

6.    כפית מלח

7.    שתי ביצים

8.    כף רום

9.    לקיפולים עוד מאה וחמישים גרם חמאה רכה (לא מומסת!)

10.   חבילה קטנה של שוקולד נוטלה

 

למלית קינמון:

1.    חמישים גרם חמאה רכה

2.    שלוש כפות סוכר חום

3.    כף קינמון

 

אופן ההכנה:

1.    ללוש את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד ואז להמשיך ללוש עוד חמש דקות.

2.    לרדד את הבצק לעלה בגודל 15X45 ס"מ ולמרוח על מחצית מהבצק את החמאה הרכה.

3.    לקפל את החלק ללא הבצק על החלק עם הבצק ולקפל שליש מהבצק למרכזו ולסגור עם השליש הנותר.

4.    לצנן את הבצק בין חצי שעה לשעה.

5.    לרדד את הבצק שוב ולקפל לארבע – לקפל את שני הרבעים הקיצוניים לכיוון המרכז ואז לקפל לשניים.

6.    לצנן את הבצק בין חצי שעה לשעה.

7.    לרדת את הבצק ושוב לקפל לשלוש.

8.    לתת לבצק לתפוח לילה במקרר.

 

אז אחרי שיש לנו את הבצק המוכן, נחלק את הבצק לשלושה חלקים. נרדד כל חלק לעלה גדול. יכול להיות שהבצק יתנגד לכם קצת והוא ינסה להתכווץ וזה בסדר גמור. תנו לו לעמוד כמה דקות ואז בלי שהוא שם לב, תבואו מאחוריו בשקט בשקט עם מערוך ותמשיכו לרדד אותו. כמה לרדד אותו אתם שואלים? מספיק גדול שהצלחת הכי גדולה שלכם תוכל לשבת על כולו אבל בלי יותר מידי שולים (כי אנחנו הולכים לחתוך אותו לעיגול ולא רוצים סתם לזרוק יותר מידי שאריות בצק).

אחרי שרידדתם את שלושת עלי הבצק, הניחו אותם אחד על השני ואז הניחו עליהם צלחת ובעזרת סכין חד, חיתכו את שאריות הבצק.

 

אז אחרי שיש לנו את הבצק המוכן, נחלק את הבצק לשלושה חלקים.  נרדד כל חלק לעלה גדול. יכול להיות שהבצק יתנגד לכם קצת והוא ינסה להתכווץ וזה בסדר גמור. תנו לו לעמוד כמה דקות ואז בלי שהוא שם לב, תבואו מאחוריו בשקט בשקט עם מערוך ותמשיכו לרדד אותו. כמה לרדד אותו אתם שואלים? מספיק גדול שהצלחת הכי גדולה שלכם תוכל לשבת על כולו אבל בלי יותר מידי שולים (כי אנחנו הולכים לחתוך אותו לעיגול ולא רוצים סתם לזרוק יותר מידי שאריות בצק).

 

 

אחרי שרידדתם את שלושת עלי הבצק, הניחו אותם אחד על השני ואז הניחו עליהם צלחת ובעזרת סכין חד, חיתכו את שאריות הבצק.

הסירו את הצלחת ואת שאריות הבצק.

 

 

כעת, ניקח עלה אחד של בצק ונניח אותו על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (את העוגה הזאת צריכים לעצב על התבנית, אחרת קשה מאוד לשנע אותה אל התבנית אחרי העיצוב). ניקח את המלית האהובה ונמרח שכבה אחת של מלית. במקרה הזה – שוקולד נוטלה.

 

 

לאחר שהמלית מרוחה בצורה אחידה על הבצק, ניקח את עיגול הבצק השני ונניח בעדינות על העלה הראשון, שזה עתה מרחנו בשוקולד. נמרח גם את העלה השני ונכסה אותו בעלה השלישי.

עכשיו מתחיל החלק הכפי. נתחיל בהנחת פקק קטן במרכז הבצק, או כל דבר אחר שיעזור לנו לסמן את הבצק בצורה אחידה. ונתחיל לחתוך את הבצק לארבעה רבעים, מקצה הסימון ועד לשולי הבצק.

 

 

עכשיו נחתוך כל רבע לשניים:

וכל שמינית נחתוך שוב לשניים. כאשר מבצעים את החיתוך בבצק חשוב להקפיד לחתוך היטב על מנת שלא ישארו חתיכות בצק שמחוברת אחת לשניה.

 

 

 

נסיר את הפקק ונתחיל עכשיו את הכיף האמיתי. נתפוס בכל יד שתי חתיכות בצק צמודות ונתחיל לסובב לכיוונים מנוגדים. את הבצק שמחזיקים בצד ימין נסובב שלושה סיבובים ימינה ואת הבצק שמחזיקים ביד שמאל, נסובב שלושה סיבובים שמאלה. חשוב לסובב את הבצק בו זמנית על מנת שהסיבובים יהיו סימטריים.

 

 

לאחר הסיבוב השלישי, נצמיד את הבצק במרכז ואת השוליים שלו, נכניס מתחתיו. את הפינה הימנית התחתונה נעביר פנימה ונהדק אותה לבצק וכנ"ל גם את הפינה השמאלית התחתונה.

 

 

נחזור על הפעולה הזאת עם שאר הבצק שנותר:

נשאיר את העוגה עוד חצי שעה לתפיחה נוספת (ביום חורפי) ולאחר חצי שעה, נדליק את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות. כאשר התנור חם, נמרח בעדינות את הבצק בביצה טרופה ואם יש לכם סוכר גבישי (ממש לא חובה) נבזוק מעט ממנו על העוגה.

 

 

 

נאפה את העוגה 30 דקות ולאחר האפיה נעביר בעדינות לצינון על רשת.

 

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות (0)
הוסף תגובה