האנשים שהורגים לך את הדיאטה

החלטת להתחיל דיאטה. ואפילו לא חיכית ליום ראשון. הגעת להחלטה ואת מתחילה ע-כ-ש-י-ו.  כולך שופעת מוטיבציה ומשמעת עצמית, ובאמת הולך לך.

עד הרגע הזה שכולם במשרד יוצאים לצהריים, או עד הרגע הזה שהכנת פיצה (אפילו הבצק  מקמח מלא, שמן זית ויוגורט) לילדים, והם אכלו בקושי שליש (שניהם יחד), אז מה תעשי עם שני השלישים הנותרים? את נשברת, אוכלת, ובצר לך משכנעת את עצמך שהפיצה בריאה.

 

הסביבה בה אנו חיים משפיעה מאד על הצלחתה או כישלונה של הדיאטה. וזה מבלי להפחית ולו במעט את האחראים המרכזיים לתהליך – אנחנו.

 

מי הם אותם אנשים העלולים להכשיל או עשויים לעזור לנו להצליח? 

 

בן הזוג

בן הזוג שלך בעל נוכחות כבדה? צר לי להיות זו שמבשרת לך, אך עפ"י מחקרים הסיכוי שלך להשמין במידה ואת נמצאת בקשר זוגי עם אדם בעודף משקל, גדול ב 37% מאשר אישה הנמצאת בזוגיות עם אדם בעל משקל תקין.

פתרון אפשרי הוא קודם כל החלטה. של שניכם. ולאחר מכן שיתוף פעולה ליישום ההחלטה. לדוגמא:

1. במידה ואתם אוכלים ארוחות ערב משותפות, אפשר להתרכז במתכוני ירקות שונים. לדוגמא, מרק/ סלט/פשטידה ללא בצק – כך שתהיה לך אפשרות להגדיל את נפח המנה בעזרת מזון דל יחסית בקלוריות.

 

2. בנוסף לירקות, מומלץ להתמקד בחלבונים כגון: תוספת דג לשעועית הירוקה, או סלט ניסואז (עם טונה וביצה) או מרק עוף, ולוותר או לצמצם את התוספת הפחמימתית (תפוח-אדמה, אורז, פסטה, לחם וכו').

 

3. לאכול את הארוחות בנפרד ולקבוע מראש פעם פעמיים בשבוע ארוחות משותפות.

 

הילדים שלנו

יש לי וידוי קטן, עוד לפני שהפכתי לאימא, חששתי מאד להשמין (לא מההיריון), אלא מהשנים לאחר מכן – מההתעסקות בלהכין לבשל ולהאכיל מדי יום.

חששתי שזה יטרוף לי את כל קלפי השליטה, ואני אנשנש ללא גבולות, אגדל ישבן לתפארת ואלבש סינר שבקושי נקשר על מותניי הרחבות. וכך אתבוסס בקלוריות ריקות ושומן משתפל,  מרוב צער ותסכול.

והנה, נמצא מחקר המאשש את חששותיי דאז וטוען כי אימהות צורכות כ- 400 קק"ל יותר ליום מאשר נשים ללא ילדים.

 

מניסיוני האישי והמקצועי, אני יכולה להגיד לכן, שקל זה לא הולך להיות. אבל זה בהחלט אפשרי. הכול טמון בהחלטה ובהבנה שאת לא חייבת לסיים לו מהצלחת. ואם תאכלי את שאריות האוכל שהילד שלך השאיר, זה לא אומר שהוא השאיר צלחת ריקה. את השארת. בתוכך.

איך מתמודדים עם התסכול סביב הטרחה הרבה בהכנת האוכל והעובדה שהילד שלך לא אכל דיו אם בכלל?

 

1. דברי עם עצמך. עוד לפני הגשת הארוחה. תזכירי לעצמך מה המטרה שלך וכמה היית חזקה כל היום. תזכירי לעצמך שאת לא הפח של הבית, והגוף שלך זקוק לכבוד הראוי לו. והכי חשוב – תביני שאם אכלת לו את האוכל, זה לא אומר שהוא זה שאכל. בתור אימהות אנחנו נוטות לפעמים להזדהות יתר עם ילדינו.

 

2. במידה ולא עמדת בפיתוי, והחלטת לאכול, מציעה לך בחום לא לנשנש את השארית בעודך עומדת מעל השיש. קחי את הצלחת, הניחי אותה על שולחן האוכל והתיישבי לאכול. זו תהיה הארוחה שלך, ותיהני מכל ביס. ללא ייסורי מצפון.

 

 

ה-BFF  שלך 

 

במידה וחברתך הטובה סובלת מעודף משקל והבילוי המועדף שלכם מתרכז במסעדות, יש לי שתי הצעות בשבילך:

1. תכנני מראש מה תזמיני ותתרכזי במנות הבריאות.

2. הציעי לחלוק את הארוחה עם חברתך. הנזק הקלורי יצטמצם לכדי מחצית. גם הכלכלי.

3. אני יודעת שכתבתי שיש לי שתי הצעות לפתרון, אבל שיניתי את דעתי.

4. גם את יכולה J, תמיד אפשר לשנות או לפחות לגוון את שגרת הבילויים שלכם ולצאת פחות למסעדות.

 

הקולגות שלך

ארוחות הצהריים עם הקולגות למשרד אולי מועילות לפן החברתי שלך, אך פחות לגזרה.

עפ"י מחקר שנעשה באוניברסיטת ג'ורג'יה, במידה ואנו סועדים עם קבוצה המונה שבעה אנשים ומעלה – אנחנו נצרוך 96% יותר מסך הקלוריות לו היינו סועדים לבד.

 

1. אחת הדרכים להתמודדות עם סוגיה זו , היא להכיר את התפריט מראש ולתכנן את ההזמנה עוד לפני שמגיעים לארוחה. מומלץ להתמקד, גם כאן בחלבונים וירקות בלבד כגון חזה עוף/דג וירקות.

2. להימנע משתייה ממותקת ומהקינוח.

3. אפשרות אחרת היא לשלב בין ארוחות צהריים שמכינים בבית לבין הארוחה החברתית. לדוגמא, פעמיים בשבוע לצאת עם החבר'ה ובשאר הימים לאכול על פי התכנון, אוכל ביתי.

 

הנה שני מתכונים קלים ובריאים כאופציה לארוחת צהריים או ארוחת ערב.

בתאבון ובהצלחה.

 

מרק עדשים כתומות

הרכיבים:

1 חבילה (500 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב.

1/2 צרור פטרוזיליה

2 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים

מלח, פלפל שחור

2 גזרים קלופים וחצויים

 

להגשה:

לימונים חצויים

יוגורט

 

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את העדשים, הפטרוזיליה, הבצל , הגזר, המלח והפלפל ויוצקים עליהם מים, כך שיגיעו לגובה של 3-4 ס"מ מעל פני המרכיבים.

2. מביאים לרתיחה.

3. מערבבים מדי פעם את הקצף הנוצר, הוא יתרום להסמכת המרק.

4. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים (בלי כיסוי) עוד כ 20 דקות , או עד להתרככות העדשים.

5. מוציאים את הפטרוזיליה והבצל.

6. טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר.

7. יוצקים לקערות ומוסיפים את היוגורט והלימון.

 

צילום: shutterstock

 

פילה סלמון וירקות ירוקים מאודים (2 מנות)

הרכיבים:

4 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

נתח פילה סלמון כ 400 גרם

1 סלסילת (250 גרם) אפונת שלג או ברוקולי או שעועית ירוקה

מעט מלח גס

200 גרם אטריות אורז או אטריות שעועית

 

להגשה: 3 כפות רוטב סויה

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה את רוטב הסויה והשמן ומערבבים.

מברישים את הסלמון ואת האפונה בסויה ומפזרים מעט מלח גס.

שמים את אטריות האורז בקערה. מכסים במים קרים ומשהים כ 5 דקות, עד ריכוך.

מסדרים את הסלמון, הירקות והאטריות בנפרד בכלי האידוי וממלאים מים בתחתיתו. סוגרים ומאדים על להבה בינונית 15-20 דקות, תלוי בעובי הדג.

מגישים חם, ומעל את שארית רוטב הסויה.

 

צילום: shutterstock

 

לאתר של דנה

תגובות (0)
הוסף תגובה