אוכלים בבית של שיר הלפרן

 

צנצנת השימורים שלי | שעועית לבנה

את השעועית הזו מצאתי בחנות של "פרימו" בשוק הנמל — היא קטנה, עדינה וטעימה מאוד, ואני מכינה ממנה המון מאכלים. הבונוס: בסוף נשארת לכם צנצנת נהדרת

 

 

סלט עגבניות צבעוניות עם צנוניות, שומר, רוקט ושעועית לבנה

‏6-4 מנות • 5 דקות הכנה

סלט עגבניות בחורף? רק בישראל! עכשיו מציפים את השוק זני חורף של עגבניות מהערבה, אבל אפשר להשתמש בכל ירק עונתי שעושה לכם עיניים בשוק. אני מפנקת את הסלט בגבינה בולגרית ובקרוטונים ביתיים.

 

‏4 עגבניות צבעוניות חתוכות לפלחים

‏4 צנוניות פרוסות דק

צרור רוקט

‏1 כוס שעועית לבנה מסוננת

‏1 שומר פרוס

מלח ופלפל שחור גרוס

‏2 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

להגשה:

גבינה בולגרית

קרוטונים ביתיים

 

+ מערבבים את כל החומרים, מתבלים בשמן זית ולימון ומגישים.

 

 

שעועית לבנה ביין לבן ותימין

‏4 מנות • 15 דקות הכנה

לפעמים מתחשק לי להלביש את השעועית בניחוחות צרפתיים — להגיש כתוספת מעודנת לכל נתח בשר או לעוף ביין.

 

‏2 כפות חמאה ו/או שמן זית (הכי טעים כף חמאה וכף שמן)

‏1 שאלוט או 1/2 בצל סגול קצוץ

‏1 שן שום קצוצה

‏1 עלה דפנה

צרור קטן של תימין

‏1/2 כוס יין לבן יבש

‏½1 כוסות שעועית לבנה משומרת

מלח ופלפל שחור גרוס

 

+‏ מחממים קלחת עם חמאה ו/או שמן זית ומאדים בה שאלוטס, שום, עלה דפנה ותימין 4 דקות עד הזהבה קלה.

‏+ יוצקים יין, מגבירים להבה למקסימום ומאדים במשך 2 דקות להתנדפות האלכוהול.

‏+ מוסיפים שעועית לבנה, מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 10 דקות. מגישים חם או בטמפ' החדר.

 

גיוונים:

‏• מוסיפים לסיר 2-1 כפות זיתי קלמטה קצוצים וגם 2-1 כפות עגבניות מיובשות קצוצות יחד עם השעועית הלבנה.

‏• מוסיפים בשלב ההגשה קליפת לימון מגוררת להעצמת הטעמים ולרענון המנה.

 

 

בזמן שאכלתם – גיליון פברואר של "על השולחן", מגזין הגסטרונומיה המוביל בישראל, מוקדש למאחורי הקלעים של עולם המסעדות: בכירי השפים חוששפים את הסודות של המנות הכי שוות שלהם; דיוויד פרנקל עם קינוחים כמו במסעדה; החנויות, המסעדות והגאדג'טים שהמקצוענים הכי אוהבים; מאפי רושם מבצק עלים; והתבית של ארז קומורובסקי- כל אלה ועוד 65 מתכונים בגיליון החדש. 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה