עוגיות אמרטי כשרות לפסח

העוגיות הפריכות והנימוחות הללו, עוגיות אמרטי, הן האהובות עליי ביותר. אלה עוגיות איטלקיות והן מתאימות במיוחד לפסח משום שאין בהן קמח. יש להן ניחוח מודגש של שקדים, שהוא נפלא בעיני ומשתלב נהדר עם וניל וקינמון. אפשר  להגיש את העוגיות לצד הקפה. אפשר ואפילו רצוי לשלב אותן בקינוחי הפסח שאתם מכינים, למשל, כבסיס לזביונה, מוס, קרם מסקרפונה או קינוח איטלקי עם ניחוח צרפתי, שנקרא Bonet  שיש בו שילוב של קרם שוקולד עשיר, ביחד עם קרמל ושברי עוגיות אמרטי. המתכונים להלן

 

עוגיות אמרטי

המצרכים הדרושים:

 

2 ביצים – רק החלבון – בטמפרטורת החדר

קורט מלח

1/4 1 כוסות שקדים טחונים קלויים. קולים את השקדים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 10 דקות, עד שהם מזהיבים קלות.

1 כף קורנפלור

3/4 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 כפית תמצית שקדים איכותית

1/4 כוס אבקת סוכר (לאיבוק העוגיות)

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל 170 מעלות.

2.    בקערה יבשה ונקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, בעזרת מטרפה. כשהקצף מתחיל לשנות צבעו לבן ובועות קטנות מתחילות להיווצר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עד שמתקבל קצף לבן, מבריק ויציב, אך לא נוקשה מידי.

3.    מקפלים בעזרת מרית (לקקן ) את שאר החומרים היבשים (קורנפלור, שקדים טחונים, קינמון, ואת תמציות הטעם)., לתוך הקצף . מתקבלת תערובת דביקה, שאותה מעבירים לשקית זילוף.

4.    ומזלפים על מגש המרופד בנייר אפייה כדורים במרווחים של 1 ס"מ. אופים 15 דקות.

 

 

 

Bonet

 

המצרכים הדרושים לקרמל:

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

המצרכים הדרושים לקרם שוקולד:

1/4 1 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

1 כף גדושה קקאו כהה

3 כפות סוכר

3 ביצים

1/2 חפיסה שוקולד מריר (50 גרם)

1 כף ליקר אמרטו

2 כוסות עוגיות אמרטי טחונות

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל 150 מעלות.

2.    מכינים את הקרמל: יוצקים לסיר קטן את הסוכר והמים. מערבבים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס והסירופ מתחיל לרתוח.

3.    מרגע הרתיחה מפסיקים לערבב (ניתן לנענע קלות את הסיר), עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

4.    מוזגים את הקרמל לכלים אישיים חסיני אש ומניחים בצד להתקררות והתקשות.

5.    עוברים להכנת הקרם:יוצקים לסיר קטן נוסף את החלב, השמנת, הסוכר, הקקאו והשוקולד ומביאים לסף רתיחה. מערבבים תמידית על מנת שהשוקולד לא יישרף.

6.    בקערה נפרדת שוברים את הביצים ועורכים "השוואת טמפרטורות": שופכים לאט את הנוזלים שרתחו על הביצים, תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה.

7.    מסננים את התערובת לכלי שנוח למזוג ממנו. מוסיפים לבלילה את ליקר האמרטו ואת עוגיות האמרטי הטחונות ומערבבים לאיחוד.

8.    מוזגים את הבלילה לכלים עם הקרמל שהספיק להתקשות. מניחים את הכלים עם הבלילה בתוך תבנית בעלת שוליים גבוהים ובתוכה               מים רותחים (כך שהקרם ייאפה בתוך אמבט מים חמים). מכניסים בזהירות לתנור ואופים כשעה, עד שהקרם יציב אך במרכז הוא רוטט מעט. (לבדיקה ניתן לנענע קלות את התבנית).

9.    מוציאים מהתנור ומצננים היטב על השיש.  מכסים את הכלים בנייר כסף ומעבירים לקירור למשך 4 שעות לפחות.

10.           לפני ההגשה- מעבירים סכין בדפנות הכלי, על מנת לשחרר את הקרם. מניחים את צלחת ההגשה על הכלי והופכים במהירות.

חג פסח שמח, כשר וטעים

נופר

 

תגובות (0)
הוסף תגובה