פבלובה לימון ופטל

מרכיבים למרנג האפוי

5 חלבונים    

150 גרם סוכר

150 גרם אבקת סוכר

 

מרכיבים למרנג המבושל

3 חלבונים    

180 גרם סוכר

 

מרכיבים למוס לימון

2 ביצים קטנות

70 גרם סוכר

50 מ"ל מיץ לימון טרי

30 גרם חמאה

2 גרם ג'לטין

2 סלסילות פטל טרי

 

 

אופן הכנת בסיס המרנג האפוי

1.    מערבבים את הסוכר ואבקת הסוכר

2.    מקציפים את החלבונים לקצף יציב

3.    תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר וממשיכים בהקצפה עד שהקצף יציב ומבריק

4.    בעזרת כף גדולה משטיחים על סילפט (או ניר אפיה) את המרנג לעיגול קעור (קוטר 25 ס"מ) ששוליו גבהים ומרכזו שטוח(מעין קלתית של פאי)

5.    אופים ב90 מעלות כשלוש וחצי שעות עד שהמרנג יבש

 

 

אופן הכנת קרם הלימון

1.    מערבבים בקערה את הביצים עם מחצית כמות הסוכר

2.    מרתיחים בסיר קטן את מיץ הלימון ויתרת הסוכר

3.    יוצקים, תוך כדי השוואת טמפרטורות את מיץ הלימון הרותח על תערובת הביצים

4.    מחזירים לסיר ועל אש נמוכה מחממים את הקרם על מנת שיתגבש אך לא מביאים לרתיחה ומוצאים

5.    ממיסים את הג'לטין לפי הוראות היצרן ומוסיפים לקרם הלימון

6.    חותכים את החמאה לקוביות ובעזרת מיקסר מוט טוחנים את החמאה הקרה לתוך קרם הלימון החמים. מקררים

 

 

אופן הכנת המרנג המבושל

1.    מערבבים בקערת המיקסר את הסוכר והחלבון ומניחים מעל בן מרי (סיר עם מים רותחים) ומחממים את התערובת עד שהיא חמה, לא רותחת (65 מעלות)

2.    מוציאים מהבן מרי, מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהמרנג קר, יציב ומבריק

3.    מוציאים לתוך שק זילוף עם צנטר

 

 

אופן הרכבת הפאבלובה

1.    ממלאים את תחתית המרנג האפוי בקרם הלימון

2.    מפזרים את הפטל הטרי (משאירים מעט לקישוט)

3.    מזלפים את המרנג המבושל על הפאבלובה לכיסוי ועיטור ומוסיפים את יתרת הפטל

*למי שיש – אפשר עם ברנר מטבח קטן להשחים ברגע את

                  המרנג המעטר את פני העוגה

 

תגובות (0)
הוסף תגובה