מתכון לעוגת גבינת שמנת אפויה

מרכיבים:

700 גרם גבינה 9%

300 גרם שמנת חמוצה

200 גרם גבינת שמנת 30%

300 גרם סוכר

4 ביצים

3 חלמונים

40 גרם קמח

30 גרם פודינג ווניל

כפית מיץ לימון

כמה טיפות תמצית וניל משובחת

 

תחתית:

150 גרם עוגיות פתי בר

50 חמאה מומסת

 

ציפוי:

200 גרם פטל טרי/קפוא

100 קונפיטורת תות

50 גרם סוכר

50 מ"ל מים

 

אופן ההכנה

1. מערבבים במיקסר את הגבינות והשמנת החמוצה

2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והפודינג

3. תוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הביצים, אחת

   אחת לסיר המיקסר ואחריהם בהדרגה את החלמונים, תערובת

   הקמח, מיץ הלימון והווניל.

4. בעזרת ניר האלומיניום יוצרים לרינג האפייה תחתית עבה של כמה

   שכבות ובתוכו מסדרים ניר אפייה

5. משמנים את הרינג עם חמאה בנדיבות ומניחים את הרינג בתבנית

    אפייה

6. מפוררים את עוגיות הפטי בר, מערבבים עם החמאה המומסת  

    ומסדרים תחתית האוטמת את הרינג

7. יוצקים את הבלילה לתוך הרינג

8. מחממים תנור ל 170

9.אופים 20  דקות ,פותחים את דלת התנור לשחרר את כל האדים

     וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא

     תיסגר לחלוטין.אופים 30 דקות נוספות

10. מצננים כשעתיים, מחלצים מהרינג ומקררים

11.מרתיחים את המים עם הסוכר, מוסיפים את הפטל וקונפיטורת

     התות וטוחנים בעזרת מוט הטחינה לתערובת חלקה

12.יוצקים את הציפוי על העוגה ומגישים

 

תגובות (0)
הוסף תגובה