עוגת גבינה אפויה עם אגסים ביין לבן

מתכון לעוגה במסגרת 25X25 ס"מ בגובה 5 ס"מ.

 

מרכיבים:

לבלילת עוגת גבינת שמנת אפויה:

350 גרם גבינה 9%

150 גרם שמנת חמוצה

100 גרם גבינת שמנת 30%

150 גרם סוכר

2 ביצים

1.5 חלמונים

20 גרם קמח

15 גרם פודינג ווניל

חצי כפית מיץ לימון

כמה טיפות תמצית וניל משובחת

 

לרולדת וניל:

2 ביצים

50 גרם סוכר

50 גרם קמח לבן

כמה טיפות תמצית וניל משובחת

 

12 אגסים (לשם הקישוט ומראה הטריות  עם הגבעולים(

בקבוק יין גווירצטרמינר )יין לבן פרחוני(

 300 גרםסוכר

3  מקלות וניל

 

לקישוט:

 2 אגסים

50  מ"ל מים

 100גרםסוכר

 

כליםואביזרים:

מיקסר עם מטרפה, מסגרת25×25 ס"מ,תבנית אפייה מעט עמוקה, נייר אלומיניום למטבח, סילפט.

 

 

אופן ההכנה:

ערב לפני:

  .1 קולפים את האגסים, חוצים ומגלענים.

.2  מניחים בסיר גדול את חצאי האגסים ומוזגים לתוכו את היין, הסוכר והמים.

  .3 חוצים את מקלות הווניל לאורכם ומוסיפים לסיר.

  .4 מביאים את היין לרתיחה, מבשלים שבע דקות ומכבים את האש.

  .5 מקררים את האגסים ביין הבישול.

 

למחרת:

  .1 מכינים את בלילת העוגה האפויה:

  – מערבבים במיקסר את הגבינות והשמנת החמוצה.

  – מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והפודינג.

  – תוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הביצים, אחת אחת, לסיר המיקסר, ואחריהם בהדרגה את החלמונים, תערובת הקמח, מיץ הלימון והווניל.

2.  מכינים את רולדת הווניל:

–  מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.

– מוסיפים את הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה חזקה.

–  מערבבים את הקמח והוניל.

–  מוציאים את קערת המיקסר ממקומה ובעזרת מסננת קטנה

   מסננים את הקמח לתערובת הביצים תוך כדי קיפול עדין.

–  משטחים את הבלילה על סילפט ואופים בחום של210  מעלות כשמונה דקות.

–  מקררים את הרולדה ובעדינות מקלפים מהסילפט על משטח העבודה.

– חותכים למידה 25X25 ס"מ.

3.  מסננים את חצאי האגסים מהיין.

4. בעזרת נייר האלומיניום יוצרים לרינג האפייה תחתית עבה בת כמה שכבות ובתוכה מסדרים נייר אפייה.

5. מניחים את רולדת הווניל בתחתית המסגרת.

6. מסדרים שכבה אחת של חצאי אגסים על הרולדה. את יתרת האגסים (רצויאלה עם הגבעולים) שומרים בצד להגשה.

7. מוזגים את בלילת העוגה על האגסים שבתחתית הרינג.

8.  מחממים תנור ל- 170. אופים 20  דקות ,פותחים את דלת התנור לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין. אופים 30 דקות נוספות.

9.  מצמצמים לרבע את סירופ היין ומצננים.

10.  מחזירים את יתרת האגסים לסירופ המצומצם.

 

אופןהכנתהקישוט:

  .1 קולפים, חוצים ומגלענים את האגסים.

  .2 פורסים אתחצאי האגסים לכל האורך לפרוסות דקות במיוחד.

  .3 ממיסים את הסוכר במים.

  .4 טובלים כל פרוסת אגס בסירופ הסוכר ומניחים על תבנית אפייה עם סילפט.

  .5 מייבשים למשך כשעתיים בחום של90 מעלות עדשהאגס מקורמל ויבש.

הגשה:

 .1 מסדרים את חצאי האגסים שנותרו מהבישול בסירופ על העוגה, יוצקים עליהם את סירופ היין המצומצם.

 .2 מקשטים באגסים המיובשיםו מגישים.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה