לכבוד הקיץ: 3 מתכונים קלילים

אני אוהב מתכונים שמשלבים פירות, גם כשמדובר במנה עיקרית או ראשונה, בוודאי כשמדובר בקינוחים. זו תמיד הפתעה לגלות את המתקתקות של המלון במנת דג, את העושר בשילוב טעמי ענבים וגבינה כחולה בסלט ואת המתיקות הקרירה של גרניטה אבטיח עם עשבי תיבול לא שגרתיים.  קבלו 3 מתכונים שירכיבו לכם ארוחת קיץ מהממת ואלגנטית.

 

מנה ראשונה:

סלט עלי רוקט, ענבי מוסקט, גבינת רוקפור ופקאנים מסוכרים

כמות ל-4 סועדים

 

מצרכים:

3 צרורות של עלי רוקט שטופים

אשכול ענבי מוסקט חצויים ושטופים ללא חרצנים

70 גרם גבינת רוקפור מפוררת

חופן פקאנים מסוכרים

 

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

כף דבש

 

אופן ההכנה:

 

1.  מערבבים את המצרכים של הרוטב היטב בעזרת מטרפה עד קבלת רוטב אחיד

2.  מערבבים בקערת סלט את עלי הרוקט יחד עם הענבים והגבינה

3.  מזלפים מעל רוטב

4.  מפזרים מעל אגוזי מלך מסוכרים ומגישים.

 

 

מנה עיקרית:

טרטר של דניס עם מלון וגרגירי חרדל

כמות ל-4 סועדים

 

מצרכים:

2 פילה דניס נקיים מעור ועצמות

חצי מלון ירוק קטן מקולף ללא גרעינים

כף חרדל דיז'ון גרגירים

מלח גס לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות מיץ לימון

4 עלים של בזיליקום קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

1.    חותכים את הדניס והמלון לקוביות של 2 ס"מ

2.    מערבבים בקערה את כל המצרכים יחד ומתבלים במלח ופלפל

3.    מסדרים על צלחת בתוך רינג ומגישים.

 

 

גרניטה אבטיח וטימין

כמות ל-6 סועדים

 

מצרכים:

חצי קילו פנים האבטיח

1 כוס סוכר

1 כוס מים

מיץ מלימון אחד

1 כפית טימין קצוץ

 

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הסוכר יחד עם המים עד שהם הופכים לסירופ, מסירים מהאש ומצננים

2. טוחנים במעבד מזון את פנים האבטיח

3. מערבבים בקערה את מיץ האבטיח יחד עם מיץ לימון,הסירופ והטימין הקצוץ

4. מכניסים את התערובת לקופסא ומקפיאים

5. כל שעה מוציאים ומערבבים את התערובת מסה עד לקבלת גרניטה   גבישית.

6. מגישים בכוסות או בקעריות. 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה