קפיצה קטנה למקסיקו: מתכון לקסדייה טרופית

כל מי שהיה בחייו במקסיקו לא ישכח את טעמה המפנק של הקסדייה. מדובר במנה ראשונה פופולארית במיוחד שנמכרת בכל מקום, מדוכני הרחוב ועד למסעדות הכי נחשבות. הקסדייה מזכירה במעט טוסט או כריך המורכב משתי טורטיות עם מילוי של גבינה צהובה ותוספות שונות. את כל העסק הטעים הזה מטגנים עד שהגבינה נמסה ומדביקה את כל המרכיבים.

 

את המתכון לקסדייה הטרופית הבאה הביאה לי מור, חברה טובה שחזרה לפני כמה חודשים מטיול ארוך במקסיקו. הגעגועים כנראה השתלמו, כי המנה הזאת היא המתנה הכי טובה שיכולתי לבקש. אצלנו בארץ, אפשר להכין אותה עם גבינת עמק לייט וכך גם לחסוך ברגשות אשם, וקיבלתם בכלל מנה פצצה.

הקסדייה הבאה תגרום לכם להתגעגע למקסיקו, גם אם מעולם לא ביקרתם שם. 

 

מרכיבים (ל-6 מנות):

  • 6 טורטיות
  • 200 גרם גבינת עמק לייט 9% או 15% חתוכה לרצועות
  • 2 פרוסות אננס (אפשר מקופסת שימורים) חתוכות לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות (החלק הלבן והירוק)
  • כפית טבסקו (לא חובה)

 

לרוטב שמנת צ'ילי:

  • גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% של תנובה
  • כפית שבבי צ'ילי
  • כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  • מכינים רוטב שמנת וצ'ילי: מערבבים שמנת וצ'ילי בקערית וממליחים לפי הטעם. שומרים במקרר.
  • מכינים את הקסדייה: מערבבים פרוסות עמק לייט, אננס, פלפלים, בצל וטבסקו בקערה.
  • מחממים מחבת על להבה בינונית. מניחים טורטייה, מפזרים שליש מתערובת הגבינה באופן שווה ומכסים בטורטייה נוספת.
  • קולים כ-2 דקות, עד שהטורטייה התחתונה זהובה, והופכים בזהירות את הקסדייה להזהבה מצידה השני. מוציאים לקרש חיתוך וחותכים ל-4 משולשים. מגישים חם עם רוטב השמנת.

 

 

בתיאבון!

תגובות (0)
הוסף תגובה