קלאפוטי דובדבנים

לפני כשנה וחצי הזדמנה לי הזדמנות מופלאה להיות במטבח עם אלה מ"אורנה ואלה". היא הכינה סלט עם דובדבנים ממולאים בגבינת עיזים והתפקיד שלי היה לגלען אותם בעזרת מגלען דובדבנים שהולך איתה כבר שנים. היא סיפרה לי שמצאה אותו בשוק פשפשים בצרפת ומכאן שבביקורי בצרפת בקיץ שלאחר מכן תרתי את כל השווקים בסביבה ולא נחתי עד שמצאתי אחד משלי. מאז עברה שנה שבה חיכיתי ממש לא בסבלנות לשובו של הקיץ ושל הדובדבנים.

 

מה צריך:

60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח

3 ביצים

60 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף)

300 מ"ל שמנת מתוקה / חלב / חצי חצי (כוס ורבע)

כפית תמצית וניל

300 גרם דובדבנים

 

 

הכנה:

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

מגלענים את הדובדבנים. אפשר גם לחצות אותם בסכין ולהוציא את החרצן.

 

 

מערבבים את שאר החומרים בקערה וטורפים עד שהבלילה אחידה

 

 

מתקבלת בלילה דלילה, כמו של קרפים כאמור

 

 

משמנים תבנית לא מתפרקת, אפשר גם לחלק לתבניות אישיות כמו של קרם ברולה

 

 

יוצקים את הבלילה על התבנית המשומנת

 

 

מסדרים את הדובדבנים ומטביעים אותם חלקית בבלילה. עכשיו יש דילמה: מצד אחד דובדבנים שלמים זה יותר יפה. מצד שני זה הרבה יותר כיף לאכול כשבכל ביס יש דובדבן. הפתרון ההגיוני הוא פשוט להוסיף דובדבנים אבל בשביל זה מומלץ לחכות לסוף העונה שלהם כשהם לא עולים כמו מטילי זהב.

 

 

 

חצאים:

 

 

מכניסים לתנור 180 מעלות 40 דקות. שימו לב אם אפיתם בתבניות קטנות להוציא קודם ובכל מקרה יודעים שמוכן כשמזהיב בשוליים.

מגישים או חם (אז זה ממש פודינג) או בטמפרטורת החדר (יותר עוגתי), רצוי גם עם אבקת סוכר שאני כמובן שכחתי בצילום.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה