מתכון לקסטה ביתית: זה רק נראה מסובך

 ישנם אלפי סוגים של גלידות, משמנת, מיוגורט, רק מפרי, עם שוקולד, קוקוס, קפה – אין סוף לאפשרויות ולגיוונים. אבל השילוב האהוב עליי הוא גלידה עם עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות שמשמשת כבסיס לגלידת חמאת בוטנים, שאפשר להכין גם אם אין לכם מכונת גלידה. הילדים ימותו על זה, האורחים שלכם לא יאמינו שהכנתם בעצמכם.

 

המצרכים הדרושים לגלידה:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

1 פחית (397 גרם) חלב מרוכז ממותק (מקורר במשךלילה במקרר)

1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

1/2 כפית תמצית וניל איכותית 

 

אופן ההכנה:

1.      מקציפים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר עם מטרפה לקצפת יציבה.

2.      מוסיפים את החלב המרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.

3.      מוסיפים את התמצית וניל ואת חמאת הבוטנים ומקפלים לתערובת אחידה.מעבירים לקופסה ושומרים במקפיא למשך לילה.

 

המצרכים הדרושים לעוגיית שוקולד צ'יפס:

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 28 ס"מ

1+ 1/4 (175 גרם) כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

80 גרם חמאה רכה

1/3 כוס (67 גרם) סוכר לבן

1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום כהה

1 ביצה L

1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

1 כפית תמצית וניל

 

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החמאה בקערת המיקסר עם וו גיטרה ביחד עם שני סוגי הסוכר ותמצית הווניל ומעבדים לקרם חלק.

2. מוסיפים את הביצה ומטמיעים אותה בתערובת.

3. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים.

4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים ידנית בעזרת מרית.

5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים.

6. משמנים את התבנית. מרדדים את הבצק לקוטר הגדול מקוטר התבנית ו'מלבישים' אותו בתוכה. מצמידים לדפנות וקוטמים את השוליים, מקפיאים כרבע שעה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות- 15-20 דקות עד שהבצק הופך זהוב.

8. מצננים את העוגיה/קלתית האפויה.

9. מרככים מעט את הגלידה בעזרת כף עץ עד שהיא הופכת למרקם נוח למריחה. מורחים את הגלידה על העוגיה/קלתית האפויה. מחזירים למקפיא.

אם נשאר לכם בצק אפשר להכין ממנו עוגיות קטנות, בצורת כדורים.

 

המצרכים הדרושים לרוטב שוקולד

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 חפיסה (100 גרם) שוקולד מריר

1 כפית דבש

25 גרם חמאה רכה

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את השמנת והדבש בסיר קטן, מחממים עד סף הרתיחה. מכניסים לתערובת את השוקולד.

2. מחכים כדקה עד שהשוקולד נמס וטורפים בעזרת מטרפה.

3. מוסיפים את החמאה הרכה, חתוכה לקוביות וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת.

4.  מעטרים את עוגיית הגלידה עם רוטב השוקולד

תגובות (0)
הוסף תגובה