פרגית שזיף בליווי ירקות קלויים

מתכון ל – 2 סועדים:

500 גר' נתחי פרגית (בלי עור)

50 גר' שזיף יבש מגולען

רוזמרין ואורגנו טרי

200 מ"ל סילאן תמרים

30 מ"ל חומץ בלסמי

פלפל שחור גרוס

שמן זית

מלח גס

3 שיני שום כתושות

 1 בטטה שטופה עם הקליפה
1 שומר עם הראש והעלים
2 יח' שורש ארטישוק ירושלמי שטוף עם קליפה
1 זוקיני

1 קולורבי
פלפל אדום
פלפל חריף
לתיבול
שמן זית, מרווה 5 עלים, אורגנו טרי, פלפל שחור גרוס, מלח גס,2 כפות חומץ פטל

אופן ההכנה:

משרים את הפרגית במרינדה הרשומה מעלה למשך 3 שעות. מומלץ לשים כמות נדיבה של שמן זית ואת השזיפים לפרק ביד ולערבב את התערובת.

את הירקות נחתוך לרבעים גסים ונשים בקערה, לתיבול נקצוץ מעט פלפל חריף ונוסיף שמן זית תבלינים טריים מלח פלפל וחומץ פטל, נערבב היטב ונאפה בתנור בחום של 170 מעלות כ- 45 דקות או עד ריכוך עדין של הירק.
צולים את הפרגית בתנור בחום של 180 מעלות למשך 12-13 דקות

מגישים לצד התוספת עם השזיפים האפויים.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה