הגרסה הבריאה: מתכון לממרח נוטלה ביתי

המצרכים:

רבע כוס אגוזי לוז (או מלך או פקאנים או שילוב) \ 5 כפות גדושות של חמאת אגוזי לוז

רבע כוס טחינה גולמית

2 כפןת קקאו טבעי ללא תוספת סוכר (אפשר להמיר באבקת חרובים)

2-3 כפות סילאן (עדיף מ-100% תמרים ללא הוספת סוכר)

3 כפות מים חמימים

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לתוך הבלנדר ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. הצבע, הטעם, המרקם והריח זהים לממרח קנוי, אולם מדוברבאופציה בריאה משמעותית מהקנויה.

 

הצעה:

חוץ מלמרוח את הנוטלה הביתית בכריך, אפשר להכין קינוח מהיר בסגנון בננה לוטי. לוקחים דפי אורז, מרטיבים מעט במים כל דף בנפרד, מניחים על משטח, מורחים את הנוטלה, פורסים פנימה בננה ו\או מנגו ו\או נקטרינה או כל פרי אהוב, מוסיפים קצת קוקוס טחון, מגלגלים ויש לכם מעדן. אפשר לשדרג אותו עם טיגון קצרצר בחלב קוקוס או בטבילה נוספת בנוטלה.

 

צילום: shutterstock

 

 

**הסדנה של עינבר נערכה בגינת אוכל משק הלברכט בביתן אהרון. במסגרת הפעילות של גינת האוכל הכפרית נערכות סדנאות אוכל שונות ומגוונות, מאפייה צרפתית דרך מטבח איטלקי ועד בישול גלילי. לפרטים על הסדנאות הבאות 

תגובות (0)
הוסף תגובה