ארוחה חגיגית לסוף הקיץ

מנה ראשונה: גספצ'ו

המצרכים:

 

4 מלפפונים לא קלופים

2 יחידות פלפל אדום ללא החלקים הפנימיים

4 עגבניות בשלות

2 שיני שום קצוצות

1 בצל סגול בינוני קלוף וחתוך לפרוסות

1 ליטר מיץ עגבניות

חצי כוס שמן זית

חצי כפית פלפל שחור

מלח

10 טיפות טבסקו

כוס מים

 

אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים יחד עד לקבלת נוזל אחיד וסמיך מעט.

2. מתבלים במלח ופלפל.

3. מגישים צונן.

 

 

מנה עיקרית: טרטר של דניס עם מלון וגרגירי חרדל

המצרכים:

2 פילה דניס נקיים מעור ועצמות

חצי מלון ירוק,קטן, מקולף ללא גרעינים

1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 כפות מיץ לימון

4 עלים של בזיליקום קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הדניס והמלון לקוביות של 2 ס"מ.
  2. מערבבים בקערה את כל המצרכים יחד ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מסדרים על צלחת בתוך רינג ומגישים.

 

 

 

קינוח: גרטן של אפרסקים ותאנים

כמות ל-4 סועדים

 

המצרכים:

6 תאנים טריות חתוכות ל-4 כל אחת

2 אפרסקים קלופים חתוכים לפרוסות

2 כפות דבש

3 חלמוני ביצה

125 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף חמאה

2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

 

אופן ההכנה:

 

  1. מקציפים את החלמונים במיקסר עד לקבלת גוון בהיר.
  2. מחממים בסיר את השמנת מוסיפים לשמנת את הדבש ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לשמנת,מערבבים,ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה קלות. מסננים את הקרם לתוך כלי ומניחים בצד.
  4. לוקחים 4 תבניות אישיות קטנות, כמו של קרם ברולה ומורחים אותן בחמאה. מסדרים בכל תבנית את האפרסקים למטה ומעל את התאנים.
  5. יוצקים מעל כל תבנית את הקרם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ל-20 דקות.
  6. מוציאים את התבניות מהתנור,  מצננים מעט,מפזרים פקאן מסוכר מעל כל תבנית ומגישים.
תגובות (0)
הוסף תגובה