טיפים להכנת קדירה מנצחת

 

1. בשר טרי בלבד: בשר טרי לא איבד מטעמיו ומאיכותו ולכן מוסיף עומק ועושר לקדירה.

2. הוסיפו ירקות-טריים: הירקות מעשירים את הטעם, מחדדים את טעמו של הבשר והופכים את התבשיל לארוחה מלאה.

3. חכו יומיים: הכינו את התבשיל יום או יומיים לפני ארוחת החג, מאחר והטעמים נתפסים טוב יותר רק לאחר יום.

4. מלאכותי בחוץ: אל תסמיכו את התבשיל באופן מלאכותי (קמח קורנפלור וכו') שעלולים לגרום לטעם לוואי, תנו לתבשיל להסמיך באופן טבעי.

5. תיבול מדוד: דאגו להמליח ולפלפל את הבשר לאורך כל ההכנה בזהירות רבה על מנת לא להגיע למצב של תיבול יתר. לאחר שהקדירה מוכנה קשה מאד לתקן טעמים.

6. הקפדה על זמני תיבול נכונים: את התבלינים שתכננתם להוסיף לקדירה הוסיפו בסוף שלב 2 לטיגון מהיר.

7. טוויסט אישי: הוסיפו טוויסט משלכם לקדירה, לדוגמא מעט רוטב סויה, צלפים, זיתים, חרדל ,חזרת, קטניה מבושלת (חומוס שעועית וכו'), עשב תיבול (נענע כוסברה וכו').

8. הקפידו על שלבי הכנה נכונים:

· השחימו את הבשר.

· באותו הסיר השחימו את בסיס הקדירה, לדוגמא: ירקות שורש, עגבניות ושום, בצל ופלפלים השמיים הם הגבול.

· הוסיפו נוזל לפי טעמכם (יין, בירה, ציר כלשהו מיץ תפוזים וכו' או מים).

· הוסיפו נוזלי בישול ציר מים ובשלו על אש קטנה או חום בינוני בתנור.

·  הוסיפו את ירקות הקדירה לפי זמן בישולם לדוגמא: תפ"א כשעה לפני הסוף וזוקיני כ 10 דקות לפני הסוף.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה