קלין איטינג: למה בעצם כדאי לאכול מזון עונתי?

כשאתם רואים ענבים על המדף בסופר בזמן החורף, זה אמור לעורר בכם שאלות. למשל, איך זה יכול להיות שענבים, שצריכים חום ושמש, גדלים בחורף? התשובה היא שאו שבענבים האלה הושקעו הרבה מניפולציות (למשל חממות) ובעצם הם לא גדלים בעונה האמיתית שלהם או שהם הגיעו ממקום רחוק ולא ממש גדלו פה. בעצם, קצת שכחנו, שלכל פרי או ירק יש את העונה שלו שבה הוא גדל.

 למה זה חשוב, בעצם?

קודם כל הטעם. עגבנייה שהבשילה תחת קרני השמש טעימה הרבה יותר מעגבניה שלא. שנית – ירקות ופירות מקבלים את הערכים התזונתיים שלהם מהשמש ומהאדמה. הם הכי בריאים כשהם הגיעו לשיא הבשלות בתנאים הטבעיים.

ועוד – פרי שהבשיל בעונתו בעצם מבטיח לנו שהוא סיים את הבשלתו ללא התערבות משמעותית של בני אדם. אכילת אוכל עונתי היא גם רגשית – ריחות של אבטיח מזכירים לנו קיץ וריח של תפוז את תחילת החורף. היום, אפשר למצוא את הפירות והירקות כל הזמן, ואנחנו בעצם לא ממש יודעים היום מה גדל מתי ובאיזו עונה.

כמו כל דבר בחיים – אם יש לנו משהו כל הזמן והרבה ממנו, אנו מאבדים את ההערכה אליו, מאבדים את ההתרגשות ממנו. בואו לא נוותר על להתרגש מהאוכל שלנו.