מרק כתומים ועדשים – ביתי, עשיר וקל להכנה

מצרכים:
כ-4 כפות שמן זית
3 בטטות בינוניות חתוכות גס
4 גזרים חתוכים גס
חתיכת דלעת (כ-400 גרם) חתוכה גס
2 כרישות פרוסות גס
2 כוסות עדשים אדומות
4 ליטר מים
 

להשלמת החוויה ניתן לאכול על רקע ברקים ורעמים. צילום: באדיבות גל סנדלר קאראסיק

לתיבול המרק:

2 עלי דפנה
חצי כפית כורכום
חצי כפית שאטה
6 שיני שום שלמות
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי (אופציונלי)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול
  2. מטגנים את כל הירקות, השום והתבלינים כחמש דקות עד שמתחילים להזהיב
  3. מוסיפים מיד ועדשים
  4. מבשלים כעשרים דקות עד שהירקות רכים
  5. טוחנים בבלנדר מוט ומגישים
 
בתיאבון!
בריאותטבעונותמרקמרק לחורףמתכונים קלים