מצרכים:
כ-4 כפות שמן זית
3 בטטות בינוניות חתוכות גס
4 גזרים חתוכים גס
חתיכת דלעת (כ-400 גרם) חתוכה גס
2 כרישות פרוסות גס
2 כוסות עדשים אדומות
4 ליטר מים
לתיבול המרק:
2 עלי דפנה
חצי כפית כורכום
חצי כפית שאטה
6 שיני שום שלמות
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי (אופציונלי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר גדול
- מטגנים את כל הירקות, השום והתבלינים כחמש דקות עד שמתחילים להזהיב
- מוסיפים מיד ועדשים
- מבשלים כעשרים דקות עד שהירקות רכים
- טוחנים בבלנדר מוט ומגישים
בתיאבון!