עוגת גזר ופיצה כרובית: שבועות מועשר במיוחד

שבועות מתקרב ואתם מחפשים את המתכונים הכי טעימים ויצירתיים, וגם להעשיר אותם קצת? קבלו שני מתכונים שיגניבו לכם את החג וישמחו אתכם גם לאורך כל השנה.

"פיצה" מבסיס כרובית

 (3 פיצות בינוניות)

רמת קושי : בינונית

זמן הכנה: כ-50 דקות

סוג המתכון: חלבי

 

מצרכים:

לבסיס:

1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים "סנפרוסט"

1 ביצה

70 גרם גבינת מוצרלה "תנובה", מגוררת

מלח

פלפל שחור, גרוס

 

לרוטב:

1 כף שמן זית

6 עגבניות, קצוצות דק ומסוננות ממים

מלח

1 שן שום, כתושה

 

לפיזור מעל הרוטב:

100 גרם גבינת מוצרלה "תנובה", מגוררת

לגיוון: עלים מ-3 גבעולי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את הכרובית במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.
  2. מערבבים בקערה פתיתי כרובית, ביצה, מוצרלה, מלח ופלפל.
  3. משטחים ומהדקים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-C200 כ-20 דקות עד להשחמה.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית, מוסיפים את העגבניות, המלח, והשום, מבשלים כ-6 דקות, ומקררים.
  5. מוציאים מהתנור, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את המוצרלה ועלי הבזיליקום ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות עד להמסת הגבינה. מקררים כ-3 דקות ומגישים.

 

 

עוגת גזר

 

1 תבנית אינגליש קייק

רמת קושי : קלה

זמן הכנה: כ-50 דקות

סוג המתכון: פרווה

 

מצרכים:

1.5 כוסות פתיתי גזר מוקפאים "סנפרוסט"

1/2 כוס אגוזי מלך/פקאן

1.5 כוסות קמח

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת קינמון

 

150 גרם חמאה "תנובה", רכה

1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"

3 ביצים

 

אופן הכנה:

  1. מפשירים את הגזר במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.
  2. מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים (סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון, אגוזי מלך/פקאן והגזר).
  3. מערבבים בקערה שניה את החומרים הרטובים (חמאה, ביצים ושמנת חמוצה).
  4. מעבירים את החומרים הרטובים לקערה של החומרים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
  5. שופכים את המסה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-C170 כ-40 דקות עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא יבש.

מעשירותמתכוניםסנפרוסטפיצהפתיתי ירקות