מתחמי עבודה שיתופיים הפכו בשנים אחרונות מטרנד מגניב למשהו שכל אחד רוצה ליטול בו חלק, בדרך כזו או אחרת. ההסבר לכך, כנראה, טמון בעובדה שיותר ויותר אנשים בוחרים להקים עסקים עצמאיים וחברות משלהם ולנהל אותן בשיטות ניהול רזה ואפקטיבי, במקום לפתח קריירות ארוכות שנים בארגונים גדולים שלעתים מסורבלים מאד ודווקא מקשים על הקידום. אבל לפני הכל, חללי עבודה שיתופיים זו קהילה, וכידוע, היצר ההישרדותי הראשון של בני אדם הוא להשתייך. כך נבנות ברחבי העולם ובישראל קהילות – קטנות, גדולות, מגוונות והכי חשוב – מגובשות.

לחללי עבודה שיתופיים, כמו WeWork, יש כל מה שאין לארגונים הגדולים ולכן לא מפתיע שבעולם הדינמי של היום רבים יעדיפו לשכור חלל עבודה ולא משרדים קבועים. מה גם שבדרך כלל המקום מגיע מעוצב, מרהיב ועם הרבה ערך מוסף ל"דיירים".

ארבע נשים יזמיות שבחרו להתמקם בחללי WeWork שונים בתל אביב. כל אחת מהן מובילה בתחומה, כל אחת מהן מאמינה בחדשנות וכל אחת מהן מהווה דוגמא אישית לשאפתנות והגשמה עצמית.

"הבנתי שכדי לפעול עצמאית עלי להתרחק"

במשך שנים דנה שטרן עבדה בחברת YES, וניהלה את מחלקות התוכן וה- VOD, אבל אז הגיע ההזדמנות – לנהל את "מחלקת הייצוא" של Yes Studios, חברת בת שאחראית על שיווק הסדרות הישראליות של Yesברחבי העולם. כן, בזכות המחלקה הזו אפשר למצוא את "פאודה" היום ב-Netflix ועוד מעט יראו בעולם את "תאג"ד", "על הספקטרום" וסדרות אחרות.

"יום אחד חיפשתי נואשות מקום לערוך בו פגישת עבודה בתל אביב. מישהו המליץ לי לבדוק ב-WeWork ברחוב הזרם, ממש כמה דקות מהבית שלי. צלצלתי ושאלתי האם אפשר לקיים אצלם פגישה. הם אמרו לי שלא, אבל אם אגיע לסיור, אוכל לאחר מכן להישאר. הגעתי לסיור, עשיתי אותו תוך שש דקות בערך ונשארתי לפגישה על הגג הקסום שלהם". לא צריך לנחש שכבר באותו יום שכרה שטרן את ה-Open Space במקום עבור הצוות שלה שמנה אז רק שני אנשים.

דנה שטרן

דנה שטרן. צילום: באדיבות המצולמת

בעיני שטרן זה היה צעד שהוא חובה. "הכל טוב ויפה בכפר סבא ועבדתי שם המון שנים, אבל הרבה יותר נכון בעיניי לנהל מחלקה בינלאומית במקום אחר. להתרחק לא כי זה לא טוב, אלא כדי להפוך לגוף עצמאי יותר. זה נורא נוח, להגיע לכאן מתי שרוצים, המקום פתוח 24/7, וזה נהדר עבור מי שעובד מול אנשים בחו"ל ולפעמים צריך להיות במשרד בשעות מאד מוזרות. יש כאן 4 קומות של חללי עבודה וגג מדהים, חדר כושר ועוד פינוקים. לפעמים אנשי YES ממחלקות אחרות מגיעים לכאן כדי לערוך פגישות או לעבוד כאן קצת כדי להתנתק או לחשוב".

שתי אחיות, שלושה עסקים שונים

חלל WeWork "הזרם" נחשב לגדול מסוגו בתל אביב. הוא ממוקם בדרום העיר, במקום שנוח מאד להגיע אליו מכל נקודה, נמצא ליד חניון וכבישים ראשיים, ובנוסף לכל אלה – יש כאן קהילה תומכת ומחבקת של גברים ונשים, קהילת העולם החדש. להבדיל ממקומות אחרים מדובר בקהילה שוויונית באמת. נשמע קצת אוטופי? צמד היזמיות הבאות מתעקש שזה אכן המצב.

מלאני וסטפי אמיני הן אחיות תאומות ושותפות לעסקים. הן במקור מלונדון אבל בילו את העשור האחרון בתל אביב, והקימו סוכנות דיגיטל משלהן, Gossip Media, סטארט-אפ בענייני קפה -Discovering Coffee, ואפילו ארגון להעצמת נשות דיגיטל בשם mBolden.

מלאני וסטפי אמיני

מלאני וסטפי אמיני. צילום: באדיבות המצולמות

למה בחרתן לעבוד ב-WeWork?

"זו הייתה בחירה טבעית עבורנו בזכות הקהילה הגדולה. אנחנו מטיילות בעולם כמה חודשים בשנה כדי לפגוש לקוחות ומשפחה ובסופו של דבר, בכל נקודה בעולם אנחנו מתיישבות בחללי WeWork מקומיים, שנמצאים היום בכל העולם. זה לא רק נוח מאד מבחינת לו"ז העבודה שלנו, אלא גם מאפשר לנו להכיר אנשים מדהימים לאורך כל הדרך. מצד אחד יש לנו משרד משלנו בו אנחנו עובדות כל יום, ומצד שני יש לנו את העיצוב המדהים של המתחם, וכל השירותים שהם מציעים. אנחנו חושבות שקהילה זה דלק שנותן לנו מוטיבציה להמשיך לעבוד על המטרות והמשימות שלנו פשוט כי זה מקום מגניב לעבוד בו.

לעבוד יחד זה לא מאתגר קצת יותר מדי עבור שתי אחיות? העובדה שאתן עושות את זה ב-WeWork עוזרת?

"מדובר באתגר יום-יומי, אבל גם בהזדמנות פז. זה שאנחנו מודעות לכל החוזקות והחולשות האחת של השנייה ומכירות כל כך טוב, זו הסיבה שהתחלנו לעבוד יחד. אנחנו מאזנות אחת את השנייה גם רגשית וגם אינטלקטאולית ולומדות כל הזמן דברים חדשים על עצמנו בזכות זה. זה בהחלט עוזר שאנחנו יושבות ב-WeWork כי למשל, כשאנחנו חסרות מוטיבציה, או מרגישות קצת שבעות אחת מהשנייה אנחנו יכולות לצאת "להתאוורר" ועדיין להישאר בתוך המתחם".

הרי את מקודשת לי בחלל עבודה זה

ליאורה בית הלחמי לקחה את האהבה למתחם צעד נוסף קדימה והיא פשוט התחתנה שם. כן, להתחתן במקום שאת עובדת בו נשמע קצת מוזר וקצת מצחיק ועדיין, לפי בית הלחמי, זה היה מתבקש. בתור מנכ"לית Dynamic-Teams M&C, בעלת ניסיון של שנים רבות בשוק הסטארט-אפים הישראלי היא הייתה בין הראשונות שאכלסו את חללי העבודה של WeWork בשרונה בתל אביב.

ליאורה בית הלחמי. צילום באדיבות WeWork

ליאורה בית הלחמי. צילום באדיבות WeWork

"חבר שלי פשוט המליץ לי על המקום ואמר לי – תקשיבי, זה בול בשבילך. והוא צדק. המקום הוא שילוב של השראה וקהילה. מצד אחד, אני ארגון עצמאי ומצד שני – תמיד יש לי הזדמנות לסיעור מוחות עם "השכנים" שלי למתחם. לפעמים כשקרו לי או למישהו מהצוות שלי בעיות עם המחשב, תמיד היה מי שעזר לי להסתדר. היום אני פשוט לא חושבת שהייתי מסוגלת לעבוד בצורה אחרת".