לא רק במדינות עולם שלישי: 200,000 קטינים נישאו בארה"ב ב-15 השנים האחרונות
"עד גיל 16 כבר היו לי ששה ילדים": סרט דוקומנטרי חדש של ה-BBC מביא את סיפורם של נשים אמריקאיות שנישאו בגיל ההתבגרות על אף שנישואי קטינים בארה"ב לכאורה אסורים על פי חוק
אף על פי שכמעט בכל מדינה בארה"ב יש חוקים שאוסרים על ילדים מתחת לגיל 18 להינשא, פירצה קטנה בחוק מתירה לילדים להינשא ב -25 מדינות באמצעות "פטור" שניתן בהסכמה בית משפט או בהיתר הורים, כך על פי מרכז המחקר של Pew. סרט תיעודי חדש של ה-BBC בשם America First מציף את סוגית נישואי קטינות וקטינים בארה"ב. במרכז הסרט מובא סיפורה של אישה מאיידהו שאולצה להינשא בגיל 13.
"הייתי רק ילדה קטנה שרצתה שיהיה לה כבר חבר, אבל אמא שלי הפכה את החבר הזה למשהו אחר", מספרת אנג'ל, היום בת 26. "כשהתחתנתי הייתי רק בת 13. עמדתי בסלון הבית שגדלתי בו בתוך שמלה מכוערת שאמי קנתה מהאינטרנט. זמן קצר לאחר נישואינו, היא עודדה אותנו להתחיל לעשות ילדים, ובגלל זה את הבן הראשון שלי הבאתי לעולם בגיל 15. כך נשארתי תלויה בה".
אנג'ל הספיקה להביא לעולם 5 ילדים ולהתגרש והיום כבר יש לה בעל חדש. "הייתי העבד של בעלי הראשון", היא מספרת, "הוא פגע בי שוב ושוב ואני הייתי מאוד מבולבלת כי זה היה הבחור היחיד שאי פעם הייתי איתו. לא ידעתי איך זה באמת אמור להיות אז כשהוא התחיל לדחוף אותי ולעשות לי כל מיני דברים כשהייתי בהריון, חשבתי "טוב, נו, אלה החיים שלי..." אני שפחה לשעבר. הייתי שפחה לרעיון של אמי שרצתה שכולנו נחיה ביחד, ושיהיו לי ילדים בגיל צעיר".
לפי ה- BBC, יותר מ -200,000 קטינים מתחת לגיל 18 נישאו בארה"ב בין השנים 2000 ל -2015 - 87% מהם בנות.
קורבן נוסף של נישואי ילדים שסיפורה מובא בסרט היא שרי ג'ונסון, אישה מפלורידה, שמספרת שאולצה להינשא בגיל 11. "התחתנתי עם האנס שלי", היא אומרת בכאב, "אמא שלי ראתה לנכון שאנשא לו כי הוא הכניס אותי להיריון... כדי שזה ייראה טוב יותר באופן כללי". החתונה התרחשה בשנת 1970. האנס שלה, שהפך לבעלה, היה בן 20 כשהשניים נישאו. בגיל 16 לג'ונסון כבר היו 6 ילדים. היא מציגה למצלמה את צילום החתונה שלה, תוך שהיא מסתירה את פני האנס עם האגודל שלה. "חייכתי מבחוץ, אבל בפנים בכיתי", היא אומרת.
כיום, ג'ונסון נאבקת במחוקקים בפלורידה במטרה לשנות את חוקי הנישואין של המדינה ולמנוע מנערות אחרות גורל דומה.
בחודש יוני האחרון אסרה מדינת ניו יורק על נישואי ילדים מתחת לגיל 17 וכך שינתה את החוק שאפשר עד כה גם לילדים בני 14 להתחתן עם הרשאה הורית ומשפטית. העברת חוק דומה בקליפורניה בחודש יולי נתקלה בהתנגדות. המבקרים טענו כי איסור על נישואי ילדים יפגע בזכויותיהם של הקטינים.