בפרק חסר תקדים, הציגה אמש "חתונה ממבט ראשון" חתונה של זוג גאה לראשונה בהיסטורית הריאליטי הישראלי. נכון, אפשר לסמן וי על הרבה סעיפים סאחים כמו העובדה ששניהם תל אביבים, מסודרים כלכלית ונאים עד מאוד, אך למרות כל אלו מה שקרה אמש על המסך היה רגע מרגש מכל כך הרבה סיבות. אני מודה שקצת חששתי מ"קשת", שספגה ביקורות על הניסיון לנרמל את המידה 44 בפרק הפתיחה ויצא לה עקום, שמא גם הפעם תיאמר המילה 'זוג גייז' אלפי פעמים בפרק. אך בהימור די ריסקי, 'חתונמי' של 'קשת' סיפקה רגע אותנטי שעבר גם לצופה בבית.

אני מאמינה שלהרבה צופים בבית, בדיוק כמוני, זאת הייתה החתונה הגאה הראשונה שהם היו עדים לה, ובאיזשהו מקום אני חושבת שעובדה זאת בלבד היא הסיבה שבגללה ראוי, צריך ונדרש ללהק יותר זוגות להט"בים לריאליטי זוגיות. עצם החשיפה מסייעת בקהלה והכלה של מערכות יחסים ונישואין להט"בים, ובשבוע בו מארגן מצעד הגאווה בנתיבות קיבל איומים על חייו רק בגלל שהעז לקדם את המצעד בעיר המסורתית חרדית עד שהודיע על ביטולו- זה היה הטיימינג המושלם להוכיח את ניצחון האור על החושך.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Almog Shur - אלמוג שור (@almogshur)

לתוכן הטלוויזיוני שאנחנו צורכים יש בהחלט תפקיד מחנך, ואני קיבלתי שיעור קצר בשבירת סטיגמות ומוסכמות: לא על חברי הקהילה הגאה, אלא על הסביבה שמקיפה אותם. לאורך כל חיי בדימונה, ובשנים האחרונות באר שבע, כאמור- מעולם לא נכחתי בחתונה גאה, ואני בספק אם יצא לי. אני גם מעריכה שאף אחד סביבי לא לקח חלק בכזו, אולי למעט אחד-שניים, ושרובם המכריע של סובביי אפילו לא צפו בפרק החתונה הגאה של מתן וייס וגיא דלאל. ואולי בגלל זה הדבר שתפס את תשומת ליבי יותר מהכל היה דווקא המעטפת איתה הגיעו מתן וגיא, ובעיקר הסטיגמות שנופצו לי בזו אחר זו לאורך הפרק, והפכו את הצפייה לחוויה מרגשת עד דמעות, לא פחות.

"אילת לא הייתה קלה לנער כמוני" אומר גיא ומתייחס לשנותיו בארון, וכמעט באופן מידי הצלחתי להבין על מה הוא מדבר. אילת, כמו דימונה וכמו באר שבע הן ערים שהאוכלוסייה בהן על פניו היא לא בהכרח אוכלוסייה מקבלת. יש יוצאים מן הכלל, נכון, אך לפי שיצלבו אותי אחיי ואחיותיי הפריפריאליים, תשמעו את הסיפורים של חברי הקהילה הגאה שיצאו מערי הפריפריה. "ילד שמגיע להתפתחות המינית שלו ומבין שמה שהוא זה הקללה הכי נפוצה, תחשבו כמה שנאה עצמית יש לו" מתוודה גיא ומסכם את תמצית העניין בפשטות כובשת. ואז הוא מגיע לבית של ההורים והלב פשוט מתרחב כשרואים אותם. אורה והרצל, זוג לא צעיר ממוצא מזרחי, הם ההפך הגמור ממה שחשבתי. "אמא שלי מאוד נפגעה" מספר גיא על הרגע בו סיפר להוריו, ואומר "היא לא נפגעה שהבן שלה גיי שיוצא מהארון, היא הייתה עצובה בשבילי שלא הרגשתי מספיק נוח לפתוח את זה מולה עוד כשהייתי בן 16". על אביו מספר גיא כי למרות שלקח את הבשורה באופן קשה, הוא עשה שינוי מהיר מאוד בעצמו. גיא מוסיף "הוא עבר לשגע אותי על בן זוג" ומגחך ובשלב זה אני כבר שלולית של התרגשות.

לא ציפיתי לראות את הוריו של גיא כה מקבלים, אוהבים ומכילים. בטח לא ציפיתי לראות אותם כה נרגשים עבורו כשהודיע להם על החתונה המתקרבת. הכי לא ציפיתי לראות אותם מביטים בעיניים נוצצות על בנם שעומד מתחת לחופה לצד גבר אחר או רוקדים בחיבוק גדול עם החתן החדש שהצטרף למשפחה. אם הייתם מספרים לי על גבר גיי, להורים מבוגרים, ממוצא מזרחי, מהפריפריה, האינסטינקט האוטומטי שלי היה לחשוב שהוא לא מקובל בבית, או לכל הפחות שהוא מסומן בכוכבית. אבל החיים אחרים, והרצל ואורה לימדו אותי אתמול שיעור קצר בדעה קדומה ומעל הכל גרמו לי להתרגש מחתונה בטלוויזיה כמו שלא התרגשתי מחתונות פיזיות.

אדית ויצחק, הוריו של מתן העבירו אותי את אותו שיעור בדיוק. שניהם לא צעירים במיוחד גם כן, מגדרה, ממוצא הונגרי. ברגע שמתן הראה להם את ההזמנה הם פצחו בשירים בהונגרית ומהמשך הסצינה נשפך תמהיל מדהים של מסורת עתיקה אל מול קבלה מודרנית. "מה שהתפללתי כל הזמן, שתהיה לך זוגיות" אמרה אדית והפנים שלה הראו כמה היא מתכוונת לכל מילה. רגע השיא היה הרגע בו נפגשו שני זוגות ההורים בחתונה והשמחה שלהם הייתה כל כך מוחשית. אדית ואורית השוו ביניהן את הגובה של החתנים ואמרו בחיוך "אז הנכדים לא יהיו נמוכים" . הדבר שתפס את ליבי כמעט יותר מהכל היה שני האבות שהתחבקו וסיפרו כל אחד על בנו בגאווה רבה. כשאני כותבת את המילים האלו אני מבינה כמה נורמטיבי זה נשמע בעיניי מי שיקרא אותן, אבל זה לא. המציאות בשטח היא במקרים רבים אחרת לחלוטין, וזה בדיוק הנרמול האותנטי ש'חתונמי' הביאה אתמול למסך.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by חתונה ממבט ראשון (@married_at_first_sight_il)

לאורך האירוע כולו קיבלנו פריימים של חברים של המשפחה שהגיעו לשמוח בשמחת החתן והחתן. ראיתי אנשים בגילאים שמעולם לא חשבתי שאראה בחתונה גאה. כולם בירכו ושמחו כל כך בשביל הזוג הטרי. בזמן שמתן וגיא הצטלמו, אחת האורחות המבוגרות יותר אמרה "יש כאן קליק". אחרת אמרה "תראי איך הם עומדים ביחד, זו פשוט מתנה". אורחת נוספת כסופת שיער הוסיפה "יש כימיה, זה מה שחשוב". זו אולי רק אני, שציפתה לתגובות קצת יותר פרימיטיביות מאורחות השייכות לפלח הגיל הזה, אך למקרה שזאת לא רק אני- כמה מקסים היה לראות את זה.

למרות שלפרק הפתיחה יש דיסקליימרים, הקשורים בזהות החתנים, אפשר רק להתרגש מהסביבה שהקיפה את שניהם. ל'קשת' היה כאן מבחן חשוב באופן בו הם העבירו לצופים לראשונה בהיסטוריה הישראלית חתונה גאה בפריים טיים והיא לא רק עמדה בו, היא גם עשתה את זה בצורה הטובה ביותר. בלי גימיקים, בלי לציין עשרות פעמים שמדובר בזוג גאה, בלי שים ספוט על שני חתנים. ולמרת שיש לנו עוד צעדים חשובים ורבים לעבור בדרך לשוויון זכויות מלא לקהילה, אמש  הצליחה 'חתונמי' באותנטיות כנה, להעביר את הקהל הישראלי שיעור חשוב בנרמול נישואים להט"בים בצורה הטבעית ביותר שיש.