כשהתחילה "בית הדרקון", סדרת הבת של סדרת המופת "משחקי הכס" היו הרבה חששות בקרב צופי היקום שברא ג'ורג' ר.ר. מרטין, יוצר הסדרות. העונה האחרונה של "משחקי הכס" הותירה אותם עם טעם מר, ומסע שארך 8 עונות הסתיים במפח נפש עבור מעריציה המושבעים של הסדרה. ואז באה "בית הדרקון" וכבר מהפרק הראשון היה אפשר להרגיש כי היא לא באה להיות חיקוי של אבותיה, היא באה להיות סדרת מופת בפני עצמה, ולפחות על פי העונה הראשונה אפשר לומר שהיא אכן מכוונת לשם.

בדרכה השקטה, ונטולת המלחמות, העונה הראשונה של "בית הדרקון" העבירה מסר ברור, שהפעם הסיפור יהיה אחר. אם ב"משחקי הכס" ערפו את ראשה של הדמות הראשית טרם הסתיימה העונה הראשונה, ב"בית הדרקון", בדומה לכהונתו של המלך וייסריז טארגאריין (פאדי קונסידיין), שעל פי עלילתה של הסדרה שלט בווסטרוז, המשחק הרבה יותר פוליטי ומתוחכם. ולמרבה הפלא, זה לא שיעמם לרגע.

באינסטגרם שלנו כבר ביקרתם? לחצו כאן לעמוד שלנו!

עלילת העונה הראשונה של "בית הדרקון" נפתחת כשהמלך וייסריז מחליט להקריב את אשתו אמה, אותה מגלמת סיאן ברוק, כשכרעה ללדת, זאת במטרה שתלד בן. וייסריז מפסיד את אשתו ואת הרך שנולד ושורד רק שעות ספורות, וכתוצאה מכך מחליט וייסריז למנות את בתו הבכורה – ראיינירה, אותה גילמה כנערה השחקנית מילי אלקוק, ליורשת שלו לכס הברזל. וייסריז עצמו, מונה ליורש, למרות שמי שהייתה צריכה לרשת את הכס הייתה דודניתו רייניס (איב בסט), אך הממלכה כולה הביעה תמיכה בו רק בשל היותו זכר. לאחר שוייסריז מכריז על בתו כיורשת, דודניתו רייניס תופסת את היורשת לכס ומזהירה אותה שהממלכה לעולם לא תקבל מלכה אישה. לונג סטורי שורט – בדומה לעולם בו אנו חיים, זה נכון, אבל לא בדיוק.

אם ב"משחקי הכס" חיכינו כמעט 7 עונות עד לרגע שבו התחרו שתי נשים על כס הברזל, ב"בית הדרקון" ניכר כבר מהרגע הראשון שווסטרוז קטנה מידי לשתי המלכות שמעוניינות לשלוט בה. האחת, ראיינירה, שכאמור מונתה ליורשת על ידי אביה, והשנייה היא אליסנט הייטאוור (אמילי קארי), חברתה הטובה של ראיינירה, שנישאה לאביה המלך וייסריז לאחר מות אמה. הנישואים בין הנערה בת ה-15 למלך המבוגר הם לא דבר חריג בווסטרוז, ובטח לא בשושלת משפחת טארגאריין שנישואין בתוך המשפחה מקובלים אצלם. אך למרות זאת, המראה של אליסנט הצעירה נישאת לגבר בגילו של אביה, ולמעשה בדחיפתו ובעצתו, היה בהחלט מראה כואב. ברגע שמעכלים את הסצנה בה אליסנט מקיימת יחסי מין עם בעלה, כשעיניה ריקות ובוהות בתקרה כמתות ופניה קפואים, ונזכרים שנישואי קטינות מתרחשים ביותר מידי מדינות בעולם, אי אפשר שלא להרגיש חלחלה.

מנגד, גם עלילתה של ראיינירה מרפררת לדמויות נשיות רבות שאנחנו מכירים מהתרבות שלנו. ראיינירה הנערה נאלצת לבחור חתן, שכן נישואי ביתו של המלך על פי התרבות המקומית בווסטרוז פירושה ברית דמים וחיזוק מעמד פוליטי. ראיינירה מרגישה שהיא מאבדת את האישיות שלה תחת הטייטל הכבד המונח על כפתייה, ומבינה שהיא סך הכל כלי במשחק הפוליטי של ראש המשפחה שלה. למרות כל אלו, ראיינירה מהלכת בין הטיפות ומצליחה ליצור נשואים טובים עבורה, ולהמשיך את חייה במקביל אליהם. לעיתים דמתה לי דמותה של ראיינירה לנסיכה דיאנה, שלא פעם בעטה במוסכמות המלכותיים. נותר לקוות שסופה יהיה שונה משל הנסיכה הבריטית.

גם דמותה של אליסנט מתפתחת באופן עצמוני, ואת דמותה הבוגרת מגלמת אוליביה קוק. פערי הגילים בינה לבין המלך מביאים לכך שוייסריז בא בימים והיא זו שלמעשה שולטת בממלכה. לאורך השנים הביאה אליסנט למלך בנים זכרים, ומטרתה היא שבנה הבכור, אאיגון, יוכרז כיורש לכס הברזל במקום ראיינירה. החברות בין השתיים, מיותר לציין, הסתיימה מזמן, וכעת ברור לכולם בממלכה, פרט למלך עצמו שעד יומו האחרון ניסה לשמור על משפחה מאוחדת ומפויסת, שהשתיים כבר רואות את המלחמה שעתידה לבוא ביניהן.

בעונה של "בית הדרקון" יש משקל משמעותי לכוחן של אימהות במהלך העונה. תחילה הייתה זו אימה של ראיינירה, שנלחמה ללדת את בנה עד שנאלצה להקריב את חייה. גם ליינה ואלריון, שמגלמת ננה בלונדל, הקריבה עצמה לאש הדרקונית שלה כשלידתה לא הלכה כראוי והיא הבינה שהסוף קרוב. ראיינירה, אותה מגלמת אמה ד'ארסי כבוגרת, ואליסנט עצמן כאימהות נלחמות על שמם וכבודם של ילדיהן לא פעם, ובכל פעם שהשיח הגיע אל פרי בטנן האש בערה בין השתיים. באחת הסצנות, בה בנה של אליסנט קרא לבנה של ראיינירה ממזר, וזה מנגד שלף נגדו חרב, שלבסוף חותכת את עינו, השתיים עמדו על סף מלחמה פיזית זו עם זו, כל זאת בשם הילדים. בפרק ששודר אמש, בנה של אליסנט, עתה כבוגר, מביא למותו של בנה של ראיינירה, אותו אחד אשר לקח את עינו, ולפי הפעם הקודמת, האירוע הזה יביא לצופים מלחמת חורמה כבר בפתחה של העונה השנייה.

"בית הדרקון" מתגלה כסדרה בה הלקחים מ"משחקי הכס" הופקו, וכבר בעונה הראשונה אנו מקבלים תסריט ועלילה המעניקים מקום מכובד וכוח רב לדמויות הנשיות, והן לא רק דמויות משנה. את זה ניתן לראות לא רק בעלילה בה הדמויות המרכזיות ביותר הן נשים, אלא גם בתמונה הראשית של הסדרה, בה מופיעות ראיינירה ואליסנט. מבחינת הליהוק, בעונה זו בני משפחת ואלריון כולה הם כהי עור, דבר שלא היה קיים כלל בווסטרוז של "משחקי הכס" אלא רק בערים החופשיות, ובסדרה כולה הופיעו רק שחקנים בודדים ממוצא אוריינטלי או מעורב. מעבר לכך, ברמת העלילה, "בית הדרקון" נרקמת כסדרה בה יש כוח רב בדמות דרקונים רבים, ומלחמה היא תמיד אופציה שמונחת על השולחן, אך ניכר כי המלחמה האמיתית, לפחות לאור העונה הראשונה, היא הרבה יותר פסיכולוגית ועקרונית. כן, קיבלנו סצנות של תלייה ועריפת ראשים, כי ווסטרוז היא עדיין ווסטרוז, אך המים הרבה יותר שקטים בעונה זו. לנו רק נותר לחכות לסערות שיביאו עימן העונות הבאות.