סוף שבוע זוגי בתל אביב: אטרקציות, מסעדות וסיורים ללא הפסקה
רוצים לשבור את השגרה ונמאס לכם מצימרים גליליים וסיורים באחו? אספנו בשבילכם את כל האטרקציות הכי רומנטיות ומעניינות לחופשה זוגית בתל אביב סיטי. תהנו
רוב האנשים נוסעים לצימר גלילי מבודד כשהם רוצים לחגוג כזוג, אבל אנחנו, שגרים בסוג של צימר, דווקא רוצים מנה גדושה של אורבניות, ואין כמו תל אביב כדי לספוג אורבניות בשפע. הפעם, כדי לציין 18 שנים של זוגיות, בחרנו להתמקד בחלק הדרומי של העיר, המחוספס יותר ובעינינו האותנטי יותר והפחות מלוקק. קצת כדי להיזכר בחיים הקודמים שלנו, כשגרנו בתל אביב ועוד לא היינו הורים.
הבסיס נקבע במלון פבריק החדש ברחוב נחלת בנימין (מ-779 שקלים ללילה). מלון הבוטיק הטרנדי הוקם במקום שבו שכנה לפני שנים מתפרה, כפי שמעיד שמו, וברחוב עדיין שוקקת סצנה של חנויות בדים. במלון 43 חדרים בעיצוב ובגודל שונה, כולם משדרים וייב אורבני מודרני בשילוב אמנות מקורית. בקומת הרחוב ובצמוד ללובי פועל Bushwick בר שקיבל את שמו על שם השכונה הניו יורקית. בבר מגישים ארוחות בוקר ללני המלון (בחינם) ולאורחים מבחוץ (98 שקלים לאדם, כולל בופה עשיר, שתייה ומנות מהתפריט לבחירה). אחרי הצהריים, בין 17:00-19:00, כבר לגמנו קוקטיילים שווים בחצי מחיר במסגרת ה- Happy Hour מהמשתלמים בעיר. אבל למרות הפיתוי הרב לנוח מהילדים, לרבוץ על מצעים לבנים צחים ולשתות אספרסו מהמכונה, יצאנו לעיר שאין בה רגע דל.
עוד לפני שהגענו לצ'ק-אין בפבריק, עברנו ביפו כדי לדגום את ארוחת הבוקר החדשה של Don Camillo במלון The Jaffa החדש ברחוב יפת פינת לואי פסטר. על מלאכת השימור, השחזור והתכנון עמלו האדריכל הבריטי ג'ון פוסון והאדריכל היפואי רמי גיל והם עשו זאת בחן רב ועם יראת כבוד לעבר. את ארוחת הבוקר (גם כאן, קונספט של בופה ומנה מהתפריט, 135 שקלים לסועד) אכלנו בחצר פנימית ובאווירה של חו"ל.
אבל חוץ מאוכל צריך גם קולטורה, וגם את זה מספקות דרום תל אביב ופלורנטין בשפע. יש שני סיורים שונים ומרתקים שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו, הראשון הוא "מקצועות שנעלמים מן העולם" של מיטל כץ, יזמית תיירות חברתית. הרעיון של מיטל הוא להעניק מענה לבעלי המלאכה והאומנים הוותיקים, שפועלים בדרום תל אביב, ושמקצועם כמעט פס מהעולם ולהעניק לנו המבקרים הצצה מיוחדת. הסיור הוא מעין מוזיאון חי המאפשר הצצה מרגשת לבעלי מלאכה שמסמלים תקופה אחרת, בעקבות שינויים טכנולוגיים ואחרים (בקרוב מיטל יוצאת גם בסיורים דומים בצפון הארץ). מדובר בחוויה הכוללת ביקור בבית מלאכה למטקות ושש בש, מפעל לייצור מרצפות מצוירות בעבודת יד, מגלף ואומן עץ שמייצר בעבודת יד ארונות קודש וכיסאות אליהו הנביא, בובנית, מומחית לעבודות קליעה, כורך מהוותיקים והאחרונים בעיר, אומן פסיפס ועוד.
הסיור השני הוא נעים להקיר, סיור בעקבות תרבות הגרפיטי של פלורנטין ודרום תל אביב בהדרכתה של מיכל קרק, תושבת האזור וחוקרת אמנות, שנמצאת בקשר אישי עם העוסקים במלאכה החתרנית, חלקם אנונימיים עם כינויים סקסיים למדיי. יש שינויים רבים בסצנה היצרית והיצירתית הזו ומידי כמה חודשים משתנות היצירות ונכנסות דמויות חדשות. יש שיתופי פעולה ויריבויות, ובכלל זו תרבות שלמה שזוכה ליותר ויותר הכרה בעולם ובארץ עד כדי כך שאמני גרפיטי מוצגים במוזיאונים הכי נחשבים ומוזמנים לצייר יצירות לגיטימיות. אגב, גם לימי החורף יש למיכל מענה – היא עורכת סיורי גרפיטי מרתקים בקומה השישית בתחנה המרכזית החדשה.
את ארוחת הערב בחרנו גם לאכול בפלורנטין כדי ליהנות מהוויב השכונתי התוסס והצעיר. מסעדת Kirkas החדשה היא ביסטרו ירושלמי בלב פלורנטין שהקימו השפים דניאל לוי ואיתן גסטווירט שעברו לשכונה. העיצוב אקלקטי והתפריט משתנה בהתאם לעונה, ליום ולמוזה, והכל טרי וטעים. בערב שהיינו, בתפר שבין הקיץ לסתיו, ישבנו עם הפנים לשדרה ואכלנו מנות כמו מרק ארטישוק ירושלמי ומרק קובה חמוסטה בסגנון כורדי כמחווה לירושלים וגם מנות רעננות ויצירתיות כמו פטריות מלך צלויות ובשרניות על פולנטה, בליווי פרמזן, אפונת שלג, שעועית ואספרגוס. בגזרת הבשר כיכבו נקניקייה ביתית עסיסית וסטייק אנטרקוט משובח. פלטת הקינוחים הזוגית (שמספיקה גם ליותר) ביטאה את השילוב שבין תל אביב לירושלים עם עוגת בסבוסה לצד פאי פקאן, מוס שוקולד ופירות אקזוטיים טריים (קרקס, שדרות וושינגטון 25).