אזור כרמלים, המשתרע בין חדרה לחיפה וכולל בתוכו שמונה מועצות אזוריות, הוא אחד האזורים הפוריים מבחינת אטרקציות במהלך החורף. כן, דווקא בחורף מתמלאים הגבים במים, היערות רעננים, אמנים פותחים את בתיהם, נערכים סיורי עששיות, יש מופעים מוזיקליים, סדנאות, פעילויות קטיף, ארוחות ודילים מעולים ללינה למי שמגיע מהקצוות של הארץ. תוסיפו לזה את העובדה שמדובר באזור יין ותיק ואיכותי - ויש לכם ביד את אחד מאירועי התיירות המובילים בארץ.

תחת המיתוג "מטיילים במגפיים", הנערך זו השנה השישית, מתקיים הפסטיבל האזורי המשלב הר, ים ואנשים במהלך חמישה סופי שבוע בדצמבר ובינואר (מ-19.12 עד 18.1). יש מאות פעילויות שונות בפסטיבל, בהן סיורים מודרכים של עמותת כרמלים בשמורת טוף כרם מהר"ל (כולל הטמנת פקעות של רקפות); שווצריה הקטנה והחי בר; טיולי עששיות בעין הוד, ביער עופר ומחוף נחשולים לחוף דור; טיול בעוספייא כולל ביקור בבית הבד ובמרכז המורשת המרתק; במקביל ייערכו פעילויות וסדנאות במוזיאונים ובמרכזי מבקרים, פעילויות אקסטרים לכל המשפחה, הופעות חורפיות ובמסעדות ובבתי קפה באזור יגישו מנות חורפיות במיוחד לפסטיבל. כל הפעילויות מופיעות באתר

מי שמגיע לפסטיבל יוכל להנות מהפעילויות שמוצעות באזור באופן שוטף ובתדירות מוגברת  

סדנת קפה - קפה בנימינה הוא מתחם נעים בקיוסק הראשון של בנימינה, ובו חנות ובית קפה. במקום מתמחים בהכנת קפה ובלימוד על קפה. בסדנה מלמדים על גידול פולי הקפה, טועמים סוגים שונים של המשקה המעורר, קולים פולים ועוד. לצד הקפה יש במקום ארוחות קלות, כריכים וסלטים. בקרוב ייפתח מעבר לרחוב סניף של משק עפאים, המגיש מנות מתוצרת משק אורגנית.

 צילום: גארי רזניקובסקי

סדנת קפה בקפה בנימינה. צילום: גארי רזניקובסקי

 

"עמים וטעמים" – אבי שלמה התאהב לפני יותר מ-20 שנה בעדה הדרוזית ולמד הרבה על הקשר המיוחד בין העם היהודי לדרוזים. המיזם התיירותי שלו מאפשר הצצה לאורח החיים הייחודי בעוספייא ובדליית אל כרמל, שני הכפרים הדרוזיים הדרומיים בעולם. מסיירים בכפר, מבקרים בבתים מקומיים לארוחות כיד המלך (כשר עם תעודה), לומדים על הנשים בחברה הדרוזית, על ההבדל בין דרוזים דתיים לחילוניים, על גלגול עלי גפן, על הכנת מסכה טבעית לפנים ועוד, והכל בהדרכת תושבי המקום.

 צילום: גארי רזניקובסקי

אירוח דרוזי. צילום: גארי רזניקובסקי

 

סדנה עם שף-קונדיטור מיקי לב – למיקי לב יש סיפור אישי מרתק שהוא מספר באופן שובה לב בתחילת הסדנה (אבל תצרכו לשמוע בעצמכם - אין ספוילרים). אחרי שלב ההתרגשות, מגישים לשלב האפייה. מיקי מלמד על מחמצת, רשת גלוטן, סוגי שמרים, סוגי מאפים ומעניק המון טיפים מניסיונו. הוא מארח לסדנאות באזור בקעת הנדיב, לסיורי אוכל ולשלל פעילויות קולינריות (אפשר בשילוב יקבים) ומוכיח שלא על הלחם לבדו.

מיקי לב. צילום: גארי רזניקובסקי

מיקי לב. צילום: גארי רזניקובסקי

 

מוזיאון המזגגה – בצמוד למלון חוף נחשולים, ממש דקת הליכה מחדר האוכל ומחדרי האירוח המפנקים, פועל במבנה עתיק והיסטורי לשימור מוזיאון אינטימי ומיוחד, המזגגה. מה שהיה מפעל הזכוכית הראשון בארץ, בעידוד הברון רוטשילד, משמש מוזיאון לאוצרות שנמצאו בים וביבשה במהלך חפירות ארכאולוגיות. מרשים לראות ממצאים מחיי היום-יום של תושבי ותושבות האזור בהם כדים, תכשיטים, צלמיות, פסלים, כלי מלחמה, פסיפס נדיר, מתקני חקלאות ועוד. במקום מוצגות כעת כמה תערוכות זכוכית ופורצלן מקוריות המחברות בין החומר העל זמני, זכוכית,  לבין אמנות מודרנית אישית: התערוכה in-Sight-Out של ענבל יניב ובה גופי זכוכית מעוגלים ומוארים בהשראת יער ירושלמי קסום; התערוכה "לנשום עמוק ולהחזיק" של שירי בן סיני; התערוכה "פעימה" של נטע פרבר שיצרה גופים מפורצלן היוצרים יחד מעין שדה צבעוני פורח. שווה לעקוב אחר פעילויות למשפחות בחנוכה ובמהלך הפסטיבל.

מתוך התערוכה של ענבל זיו. צילום: גארי רזניקובסקי

מתוך התערוכה של ענבל יניב. צילום: גארי רזניקובסקי

סיורי ליקוט

אביבית ג'וטי ברקוביץ', בעלת המיזם "הטעם שבטבע", עורכת סיורי ליקוט מקצועיים ומשפחתיים בשבתות ובחופשות בהם היא מלמדת להכיר את הצומח בסביבה שלנו, להבחין בצמחי מאכל עונתיים ובפטריות. בסוף מכינים ביחד ארוחה בשטח (כולל תבשילי פויקה, פיתות על הסאג', סלטים ועוד) מכל השפע שיש באזור יער אלונה, גבעת עדה והסביבה. זו גם הזדמנות לנתק את הילדים מהמסכים ולצאת לחוויה משפחתית כיפית בטבע.

אביבית ג'וטי ברקוביץ. צילום: טל רוגובסקי

אביבית ג'וטי ברקוביץ'. צילום: טל רוגובסקי

איפה ישנים?

אחת האופציות המוצלחות היא מלון נחשולים על שפת הים. המקום שוקק בקיץ ואילו בחורף יש בו דרמטיות ומסתוריות בזכות הים הנשקף מהחלונות הגדולים. המלון, שנמצא באחד מהלוקיישנים הכי מדהימים בארץ, מציע חופשה שהיא מעבר למקום להניח בו את הראש (אם כי גם זה הולך). במלון יש מרחבי דשא, גישה ישירה לחוף (יש גם סיורים מודרכים מידי שבת בחינם), ארוחות מפנקות (ארוחת הבוקר פתוחה גם לקהל הרחב, מידי יום בשעות 12:00-8:00 ב-85 שקלים לסועד לסופה חופשי), אגף חדרי בוטיק מעוצב וחדש ועוד. בקיץ יש ספורט ימי ואת "אקווה דורה" - המרכז לארכיאולוגיה תת ימית דור שבו אפשר לצלול ולחפש אוצרות.

בחורף 2020 מוצעות חבילות פינוק הכוללות לינה בחדרי בוטיק, שיעור יוגה, עיסוי זוגי במשך 45 דקות בחדר, ארוחת בוקר ופינוקים בחדר (עוגיות בריאות, סלסלת פירות, שוקולדים ובקבוק יין בחדר) ב-1,500 שקלים לזוג ללילה.

מלון נחשולים. צילום: אסף פינצוק

מלון נחשולים. צילום: אסף פינצוק

מה אוכלים?

בין שלל המסעדות השוות באזור כרמלים, בולטת מסעדת דוניה רוסה הוותיקה והמשפחתית בעין הוד. דוניה רוסה, על שם הסבתא שהגיעה מארגנטינה עם המתכונים הכי שווים לאמפנדות ולבשר צלוי, היא אחת המסעדות המיוחדות באזור. המקום מעוצב בדיוק כמו בדרום אמריקה ושיטות הכנת הבשר נאמנות למקור כך שזה המקום לקרניבורים (ופחות לצמחונים ולטבעונים). ביום חורפי אפשר לשבת ליד אח העצים במסעדת ספונת העץ ולאכול סטייקים משובחים ובשרים כמו אסאדו, אנטרקוט, צ'וריסו, נתח קצבים ועוד המגיעים בגריל אישי לשולחן. במסגרת פסטיבל "מטיילים במגפיים" יקבל כל סועד שישתתף בסיור עששיות בעין הוד סיידר חם או סנגרייה על חשבון הבית בהזמנת מנה במסעדה. אחרי האוכל כדאי לטייל בין בתי האמנים בעין הוד ולהתרשם מהיצירתיות. במהלך הפסטיבל ייערכו סדנאות ופעילויות בכפר.