המרכיבים (לכ-10 מנות בינוניות או כ-20 קטנות (תלוי בגודל):

4 חלבונים

קמצוץ מלח

200 גרם  (1 ¼ כוס) סוכר דקדק

2 כפיות קורנפלור

½ כפית תמצית וניל

1 כפית חומץ יין לבן

1 קופסה של גבינת מסקרפונה (250 גר')

½ כוס שמנת מתוקה

כ-2 קוביות (תלוי בגודל ולפי הטעם) ג'ינג'ר מסוכר מגוררות בפומפיה דקה

2 כפיות סוכר

גרידה מחצי לימון

1 רימון, גרגרים

2-3 כפיות דבש לזילוף

עלי נענע לקישוט

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל C°180

מקציפים את החלבוננים בקערת המיקסר עד שמתחיל להיווצר קצף.

מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כף אחרי כף וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב מאד.

מוסיפים את תמצית הוניל, חומץ וקורנפלור ומקפלים בעדינות לתוך הקצף.

בעזרת שתי כפות (או שקית זילוף) מניחים 2 כפות (או 1כף לפי הגודל הרצוי) מהקצף על תבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים מעט ובעדינות, עם גב הכף יוצרים שקע קטן למילוי בהמשך.

מכניסים את התבנית לתנור ומורידים את החום ל C°150

אופים במשך 30 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד 30 דקות.

מוציאים ומקררים לגמרי על רשת.

לשמור בכלי אטום למשך יומיים או בהקפאה.

צילום: ורוניקה יודקביץ'

צילום: ורוניקה יודקביץ'

 

 

מרכיבים את המנה:

מקציפים מסקרפונה, סוכר ושמנת מתוקה עד לקבלת קרם אוורירי. מקפלים פנימה גרידת לימון וג'ינג'ר.

ממלאים כל פבלובה בכף מהקרם, מפזרים גרגרי רימון, מזליפים מעט דבש ומקשטים עם עלה נענע.

מגישים מיד.

 

מוגש באהבה מאת הצוות של קייטרינג תמרים- הרמת כוסית לחג, מגשי אירוח והרבה אוכל טוב.

חג שמח!