המצרכים:

  • רטובים:
  • כוס חלב צמחי כלשהו
  • ¼ כוס סירופ מייפל טהור
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים/אחר
  • 100 גרם רסק תפוחים
  • כפית תמצית וניל (לא חובה)

 

  • יבשים:
  • 2/3 כוס קמח טף
  • ⅔ כוס קמח שקדים/עדשים אדומות/חומוס (עם עדיפות לשקדים)
  • ½ כוס קמח טפיוקה/קורנפלור
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח
פנקייק טבעוני בטעם שוקולד

פנקייק טבעוני בטעם שוקולד

הוראות הכנה:

  1. שמים את כל הרטובים בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לבלילה סמיכה ואחידה.
  2. מחממים מחבת נון-סטיק עם טיפה של שמן, שופכים חצי מצקת מהתערובת למחבת ו"מיישרים" את הפנקייק לשיכבה אחידה ע"י הזזה של המחבת. מחכים שיהיו בועות על כל השטח של הפנקייק ואז הופכים ומשאירים עוד כדקה (מרימים עם התרווד ומציצים לבדוק שמוכן).
  3. הפנקייק לא מתוק במיוחד (בהנחה שהחלב שבחרתם איננו ממותק), אז מומלץ להגיש עם מייפל או עם פירות מתוקים מעל ו/או להוסיף שוקולד צ/יפס פנימה.
לאתר של מורן רסקין "המזווה - מאגוז ועד תמר"