מרכיבים (ל-4 מנות):

  • 4 בייבי סלקים קלופים, חתוכים לשישיות
  • 2 כוסות מיץ חמוציות אושן ספריי
  • חצי כפית בהרט
  • מלח
  • פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות עלי קייל מופרדים
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • כוס עדשים שחורות מבושלות
  • פלפל ירוק פרוס דק
  • 20 עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 10 עלי נענע קצוצים דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 צנוניות פרוסות דק
  • 6 חתיכות פילה דניס/לברק ללא העור
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

מניחים את הסלקים בסיר רחב יחד עם מיץ חמוציות ובהרט. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה, מבשלים עד לריכוך כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל בתום הבישול.

צילום: אורן כהן

צילום: אורן כהן

במחבת גדולה מטגנים בשמן זית על להבה נמוכה את פרוסות השום ופלפל ירוק חריף כ-5 דקות. מוסיפים את הקייל ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים כ-7 דקות. מורידים את המכסה ומוסיפים את העדשים ועלי הנענע, מגבירים את הלהבה ומקפיצים יחד כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 2 דקות נוספות. מורידים מהאש ומשומרים חם.

צילום: אורן כהן

צילום: אורן כהן

מחממים תנור ל-190 מעלות. מסדרים את פילה הדג על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בשמן זית. מתבלים במלח, פלפל, פטרוזיליה, גרידת לימון ושום ומעבירים לתנור החם ל-7-8 דקות

צילום: אורן כהן

צילום: אורן כהן

 

הוראות הגשה:

על צלחת הגשה מניחים 3 כפות גדושות של תבשיל עדשים קייל, מעל מניחים 3-4 פיסות סלק חם, מעל מניחים את פילה הדג ומפזרים מעל פרוסות צנונית, מעט מהרוטב סלק חמוציות ומגישים מיד.

צילום: אורן כהן

צילום: אורן כהן

הטיפ הבריא של לימור בן חיים, דיאטנית קלינית, יועצת תזונה ואורח חיים בריא: עשבי תבלין

עשבי תבלין ירוקים כמו גם תבלינים טריים שונים כמו ג'ינג'ר, שום ועוד, כוחם אינו רק בצבע הרבה פעמים הרכיבים הפעילים בהם מצויים דווקא בריח. ככל שריח חזק יותר הוא משביח את הבישול אך גם את הערכים התזונתיים. כדי שהריח ישמר, שמרו תמיד קצת תבלין קצוץ טרי, והוסיפו אותו לסיום בתום הבישול. יריחו את הבריאות מרחוק

צילום: אורן כהן

צילום: אורן כהן

בתיאבון!