מתכון לקאפקייקס וניל קלאסי
מתכון קל וטעים בטירוף לקאפקייקס עסייסים ויפהפיים

ל- 20 קאפקייקס
לקאפקייקס:
200 גרם חמאה רכה
½ 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית
½ 2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית מלח
200 גרם שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית ותפוחה ( כ-5 דקות )
מוסיפים ביצים בהדרגה.
מוסיפים את הקמח והמלח לסירוגין עם שמנת החמוצה.
מרפדים תבנית שקעים במנז'טים וממלאים כל מנז'ט קצת יותר מחצי הגובה.
אופים כ-20 דקות, עד שהעוגות זהובות, ומצננים לחלוטין.
לפרוסטינג חמאה וניל אמריקאי
100 גרם חמאה מעט רכה
4 כוסות אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף חלב
מעמדים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הגלם מלבד החלב, לתערובת קרמית ותפוחה ( כ-7 דקות ), מוסיפים את החלב ומערבבים עוד 2 דקות.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומקשטים את הקאפקייקס ( או מורחים עם כף )